Elemző a Medián méréséről: Ez az a kutatás, amire Magyar Péternek szüksége van egy botrányokkal teli időszak után

2024. szeptember 11. 17:11

„Ez a kutatás nem a valóságot mutatja be” – szögezte le Deák Dániel.

2024. szeptember 11. 17:11

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar Péter Facebook-oldalán megosztotta a Medián friss közvélemény-kutatásának eredményeit, mely szerint pártja jelenleg 39 százalékon áll, míg a Fidesz támogatottsága 43 százalék. Erre Deák Dániel, a XXI.század vezető elemzője reagált: „Mindenekelőtt fontos elmondanom, hogy az elemzői szakmában nagyon jól ismert, hogy 

ezek a kutatások mindig az egyik vagy másik oldal narratívaépítését szolgálják

Főleg másfél évvel a választások előtt” – húzta alá.

Ez a kutatás nem a valóságot mutatja be

Azzal folytatta, hogy „ez nem az a kutatás, ami bemutatja a valóságot, hanem 

ez az a kutatás, amire Magyar Péternek szüksége van egy botrányokkal teli időszak után”

– szögezte le Deák.

„Hann Endre »mérése« már az intelligenciánkat sérti, világosan látjuk, hogy miről van szó. Az ő mérési stratégiája mindig az, hogy a végén mér egy aránylag pontosat, de a választásoktól távol mindig azt méri, ami az éppen aktuális ellenzéki jelölt narratíváját építi. Nos, ennyit a Mediánról!” – zárta a posztját a vezető elemző.

A vonatkozó bejegyzést teljes terjedelmében alább olvashatja:

 

Ezt is ajánljuk a témában

„Csak a magánéleti botrányairól és a nyári VIP-bulikról akarja elterelni a figyelmet” – megszólalt az egészségügyi államtitkár Magyar Péter kórházi hőmérőzéséről

Az egészségügyet folyamatosan lehet és kell is fejleszteni, ám egy biztos: jobb állapotban van, mint amit gondolunk róla – hangsúlyozza az ágazatért felelős államtitkár. Miért nem cserélik le a kórházi klímákat egyszerre? Jut-e több forrás az egészségügyre? Államosítják-e a szakrendelőket? Takács Péterrel beszélgettünk.

 

***

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. szeptember 13. 15:55
Európai Értékek Zombie 16:34 Orbánt sem a saját és habonyárpi stb. kommunikációs zsenialitása, hanem az átlag magyar embereknek a korábbi gyakorlatot elvető erkölcse, ösztönös igazságérzete emelte a hatalomba. Reménykedve vártunk tőle valamit, ami gyökeresen más, mint az addigi volt és teljesen mindegy, hogy fáj-e avagy nem, de hiteles és tisztességes legyen. A napvilágra került gazemberségeivel ezt a morális talapzatot köpte le cinikus vigyorral. Ezt már nem fogjuk neki megbocsátani, ez sokkal fájóbb, mint bármilyen adó - hitelét vesztette... Nem tudom, meddig húzza még, de az én négyszeri szavazatomat a 2011-es földmutyival véglegesen elveszítette. Soha többé Fidesz!
Valodi
2024. szeptember 13. 14:32
csicseriborso3 07:02 "Ukrán termények beáramlása. Mond ez neked valamit?" - höhöhö ... nannnná, hogy! Ni: "Az Eurostat 2023-ban azt a megdöbbentő adatot közölte, hogy a magyar élelmiszerárszint meghaladja az uniós átlagot. A tejtermékek 19 százalékkal, a pékáruk is jó 7-8%-kal. Ami nálunk 100,9 százalék, a lengyeleknél 66 százalék. A románoknál 60 százalék. A bolgároknál 58 százalék. Vagyis Közép-Kelet Európában a magyar vásárló veszi a legdrágábban az élelmiszert. Ezt sikerült a kormánynak elérnie az elmúlt két évben."
btete757
2024. szeptember 13. 14:13
Pedig ez várható és a FIDESZ-nek erre kell készülnie. Magyar Péter befogja darálni az 1 -2 %-os pártokat pontosan azok szavazóit. Ezeknek a törpepártoknak (Momentum, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, Márki Zay pártja, LMP és még ott van Vona, Mesterházy, Ujhelyi pártjai, mozgalmai) az össz támogatottsága 8-10 % is meg van és ezekre vagyis a szavazóikra Magyar Péternek nagy szüksége van. Ha ezek hozzá mennek a TISZA-hoz akkor kezd a helyzet meleg lenni a FIDESZ-nek. Igaz a Mi hazánktól is várható elvándorlás a FIDESZ felé. Még az se kizárt hogy egyéniben a törpepártok szavazói a TISZÁ-ra szavaznak listán pedig a saját pártjaikra. Kérdés, hogy a választás idején milyen helyzetben lesz a DK és mit tesznek a szavazói, szavaznak-e a nekik kevésbé rosszra vagyis a TISZA-ra. Megy a párt helyzet a két párti struktura felé. 2002-ben a FIDESZ 41,5 %-ot kapott, az MSZP 42 %-ot, az SZDSZ 6 %-ot, a MIÉP éppen becsúszott 5 % alá és ez elég volt hogy az első Orbán kormány megbukjon.
Valodi
2024. szeptember 12. 15:56
Palatin 11:01 "van egy millió körüli, politikailag zavarosfejü, minden jólhangzó hazugságnak bedölö, teljesen megbízhatatlan választó." - höhöhö ... meglesz az kétharmad is! Nédd csak, ezt is bevették: "Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a cél, amely úgy állít elő értékes, a természetet a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiákat és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi talajainkat, ivóvízkészleteinket, az élővilágot, természeti értékeinket. Fenn kell tartani kultúrtájainkat, a települések közösségeit, egyediségükben megnyilvánuló termelési hagyományainkat. Csak egy összetettebb, sok kis- és közepes méretű birtokra épülő, változatos termékszerkezetű mezőgazdaság tud nagyszámú, megélhetést biztosító munkahelyet teremteni, és ezáltal kellő távlatot nyújtani a gazdatársadalom, és utánpótlást a fiatal gazdák számára." (Nemzeti Együttműködés Rendszere, 26. oldal)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!