Brüsszel politikai foglya lett Magyar Péter, mostantól mentelmi jogával tarthatják őt sakkban

2024. szeptember 28. 18:00

Miközben az ellenzék azzal vádolja a Fideszt, hogy a kínaiak és az oroszok lekötelezettje, a héten tényleg „fogott” emberré vált egy magyar politikus. Magyar Péter sorsa, egészen konkrétan személyi szabadsága mostantól az Európai Parlament kezében van, hiszen a brüsszeli elit a mentelmi jogán keresztül tarthatja sakkban Magyart.

2024. szeptember 28. 18:00
null

Nyitókép: Magyar Péter a villamosmegállóban/ képernyőfotó

Hamarosan döntés születhet Magyar Péter mentelmi jogával kapcsolatban, amelyet, lévén EP-képviselő, az Európai Parlamentnek kell kiadnia. A Legfőbb Ügyészség csütörtöki közleményében tudatta, hogy lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként 

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére.

A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint Magyar idén június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután Magyar és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele, ami után Magyar hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába ejtette. 

Ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas”

– tudatták. 

Ezt is ajánljuk a témában

Fontos megjegyezni, hogy a mentelmi jog nem arra való, hogy az ehhez hasonló köztörvényes ügyekben védje a politikust, hanem arra, hogy politikai ügyekben védje, például a nyilatkozatai vagy politikai cselekedetei miatt ne lehessen ellene büntetőeljárást indítani. Aki ilyen ügyekben a mentelmi jog mögé bújik, az a mentelmi jog jogintézményével él vissza. 

Az ügy külön érdekessége, hogy míg az ellenzék rendre azzal vádolja a kormányt, hogy az oroszok és kínaiak lekötelezettje, valójában jelenleg egyetlen olyan politikus van Magyarországon, akinek a személyi szabadsága a külföldi, jelen esetben a brüsszeli hatalmi elit kezében van, ez pedig Magyar Péter. 

Magyart az Európai Parlament néppárti-baloldali többsége mostantól a mentelmi jogával tarthatja sakkban, így a Tisza Párt elnökének minden fontosabb szavazása előtt alaposan mérlegelnie kell, mi a fontosabb, a saját mentelmi joga vagy a nemzeti érdek az adott ügyben. 

Az egyszerű diszkóbotránynak, telefonlopási ügynek indult történet így valójában szuverenitási üggyé vált, ugyanis Magyarország második legerősebb pártjának elnöke „fogott” ember lett.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 23:29
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­k­e­­­l­d­ ­a­­­ ­­s­z­e­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
vitya-44
2024. szeptember 28. 23:28
Erre a faszkalapra szavaz bárki is??????????Akik igen annak gratulálok!!Elmebeteg gyökerek védik ezt a faszt!!!Sajnos már a baráti körömben is kezd ez a fasz népszerű lenni.Kezd mindenki meghülyülni.
kastellorizo
2024. szeptember 28. 21:36
Ugyan, dehogy most lett fogott ember. 😅
SpaniferRoland
2024. szeptember 28. 20:39
ezaz ,igy tovább mandi ne hagy aludni a sok degenerált fideszbuzernyákot had legyenek idegben ,rohadt magyar le vele:DDDDD fú de felhúztam magam :DDD remélem mindenki így van vele ,bazmeg ez nem mehet tovább ,:DDDDDD ez a végünket akarja ,értitek ,vegyük be a vérnyomáscsökkentőt,vagy mégse::DDDnem nézek tévét inkább összetöröm a konyhabútort ,tegyen így minden fideszes, ezzel is jelezve magyar péter ellenességünk ,gyújtsuk fel autóinkat, mutassuk meg a gecinek, nekünk semmi sem drága ,előre a fidesz kitaposott útján:DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!