Hamarosan eljöhet az igazság pillanata Magyar Péter számára

2024. szeptember 28. 10:00

Ha az Európai Parlament felfüggeszti a Tisza Párt elnökélnek mentelmi jogát, akkor megkezdődhet ellene a büntetőeljárás lopás megalapozott gyanúja miatt.

2024. szeptember 28. 10:00

Nyitóképünk: Képernyőfotó

Miután Polt Péter azt kérte az Európai Parlamenttől, hogy függessze fel Magyar Péter mentelmi jogát, a Tisza Párt elnöke komoly bajba kerülhet. Amennyiben az EP helyt ad a magyar legfőbb ügyész indítványának, Magyar ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyhat le büntetőeljárás.

Mint már beszámoltunk róla, az ügyészség szerint Magyar június 21-én az Ötkertben bulizott fiatal hölgyek társaságában és ekkor videózta le egy férfi. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, majd a politikus kikapta a sértett kezéből a telefont és nem volt hajlandó visszaadni. A szórakozóhelyről

Magyar a Duna felé vette az irányt és a készüléket bedobta a folyóba, amelyet később megtaláltak a búvárok.

Polt indítványa az Európai Parlament elnökéhez, tőle pedig az uniós szervezet jogi bizottságához kerül, ennek kell majd kivizsgálnia az ügyet, melynek keretében meghallgatást szervez Magyar Péternek.

Ezt is ajánljuk a témában

Rendkívüli: bajban Magyar Péter, döntött a legfőbb ügyész

A lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Dr. Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél dr. Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Amennyiben a politikus úgy érzi, nincs takargatnivalója, önmaga is kérheti, hogy függesszék fel a mentelmi jogát.

Ha Magyar erre nem lesz hajlandó, a jogi bizottság a vizsgálatának lezárása után az Európai Parlament felé vagy azt a javaslatot teszi, hogy az Európai Parlament függessze fel a Tisza Párt elnökének a mentelmi jogát, vagy azt, hogy ne. Az Európai Parlament képviselői plenáris ülésén szavaznak majd a kérdésről.

A mentelmi jognak két változata van. Egyrészt az abszolút mentelmi jog, a képviselőként kifejtett politikai tevékenység vonatkozásában, másrészt a személyes mentelmi jog, amely alapvetően a képviselő személyére gyakorolt nyomással szemben hivatott őt védeni. A fő különbség, hogy

az első esetben a hivatali idő lejártával sem lehet eljárást indítani a képviselővel szemben, 

míg utóbbi esetén nincs akadálya, hogy az érintett mandátuma lejárta után meginduljanak vagy folytatódjanak a kapcsolódó büntetőeljárások.

Magyar Péter esete az utóbbi körbe tartozik, vagyis a védelem nem abszolút. Ilyen ügyekben helye van a mentelmi jog felfüggesztésének is, amelyet a magyar nyomozóhatóságok kérhetnek, ahogyan Polt Péter ezt most meg is tette.

A büntető- és közigazgatási jogszabályok megsértése tipikusan olyan esetkör, amikor kérésre felfüggesztik a mentelmi jogot, kivéve, ha felmerül annak gyanúja, hogy az eljárást politikai nyomásgyakorlásra használják egy képviselővel szemben.

Magyar ügyében erről nem nagyon lehet szó, hiszen amennyiben valóban az történt, ahogy azt az ügyészség állítja a közleményében, akkor mindenképp fennáll a lopás megalapozott gyanúja.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbanbalazshazaarulo
2024. szeptember 28. 17:21 Szerkesztve
S így szólott vala Orbán Balázs vajda az Úr 2024. évében: "Ha a magunk keserű tapasztalatit vesszük az orosz elleni harcokból, bizony mondom, mi nem cselekedtünk volna úgy, mint Zelenszkij vajda cselekedett két esztendővel ezelőtt. Mert könnyelműség volt háborúba hajtani az országát, s lám, mennyi jó keresztény vér folyt el, mennyi földet veszítének. Mondom újra, az ő dolguk, maguk ura voltak, megtehették, de ha minket kérdeznek, mi nem ajánlottuk volna nékik. Hisz az orosszal való szüntelen hadakozás megtanított minket arra, hogy vigyázzunk, s a magyar életet óvnunk kell. Nem szabad csak úgy veszni hagyni a mi vérünket idegen urakért vagy idegen földön."
rizseslecso07
2024. szeptember 28. 15:57
Jaj nemá. Azt az olasz ringyót is beszavazták abba a bűnszövetkezetbe, pedig tudták hogy ki. Ezt meg ki nem adják semmi pénzért, végre van valakijük aki folyamatosan leköpheti a hazáját.
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 15:36
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­k­­e­l­­d­­ ­a­­ ­s­z­­e­­­x­i­­ ­­p­u­n­­­c­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
kisgazda-4
2024. szeptember 28. 15:36
Az egyik hülye kijelenti hogy MP maga is kérhetné mentelmi jogának felfüggesztését. Ugyan már kedves idióta! Egy maffia kormányra bízva az igazságtételt? Ugye barátom te született hülye vagy? Egy ilyet kérni a magyar demokráciában? Remélem MP-nek ennél sokkal több esze van. Kíváncsi vagyok rá, ha majd MP a magyar miniszter elnök lesz akkor ez az isten barma meddig menekül, az Uralon túlra? Kis mocsok és retek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!