Kedves pályázók, akik jelentkeztetek a TISZA Párt álláshirdetésére: csúnyán elbántak veletek, úgy tűnik!

2024. szeptember 25. 05:30

Na ki lett Dávid Dóra brüsszeli asszisztense? Tán egy tehetséges magyar fiatal?

2024. szeptember 25. 05:30
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Tegyük fel, hogy egy pártnak van 1,35 millió szavazója, akik között ráadásul a Medián szerint felülreprezentáltak a nyelveken beszélő, mobilis, kalandvágyó huszonéves fiatalok és a diplomások. Ez a párt egy olyan időszakban, amikor a tehetségesebbek állítólag ugrásra készen várják az alkalmat, hogy külföldre költözhessenek, álláshirdetést tesz közzé,

asszisztenseket keresvén a párt brüsszeli képviselői mellé.

A jelentkezéshez semmi mást nem kell beadni, mint egyetlen önéletrajzot és két darab, egyenként legfeljebb 200 szavas fogalmazást. Aztán a legígéretesebbekkel kitöltetnek egy online tesztet, a jól teljesítőket pedig már hívják is be a szóbeli interjúra.

Tegyük mindehhez hozzá, hogy

a párt iszonyúan szeretne másfél év múlva önállóan elkormányozni egy európai országot.

Mindezen paraméterek alapján állapítsa meg, elvárható-e, hogy a betöltendő mintegy húsz (20) álláshelyre találjon a párt országon belül húsz alkalmas jelentkezőt, akik a pályázati felhívásban megjelölt szeptember elsejei kezdő időpont után három héttel már bőven rázódnak bele az új munkakörükbe!

Ehhez képest a következőkről tudok beszámolni.

Dávid Dóra asszisztense bizonyos Björn Alexander Warren lett,

egy 2010 óta az Európai Unió alkalmazásában álló, feltehetően német/német–brit állampolgár, akinek Magyarországhoz semmi köze, ellenben volt már egy német liberális képviselő asszisztense, volt a Tusk pártjában politizáló lengyel Danuta Hübner szakpolitikai tanácsadója, majd

tavaly év végéig Radosław Sikorski munkáját segítette Brüsszelben,

különös tekintettel a kül- és biztonságpolitikára és kifejezetten az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokra – Sikorski aztán lengyel külügyminiszter lett, az igen tapasztalt Björn Warren pedig önéletrajza szerint onnantól kezdve kilenc hónapig egyáltalán nem dolgozott. Valamikor az év során (a meglévő végzettségei mellé) beiratkozott egy „digitális kommunikáció és média” szakos egyetemi képzésre, majd most szeptemberben Dávid Dóra szakpolitikai tanácsadójaként tért vissza a porondra.

Nincs az a mennyiségű naivitás, amennyivel jóhiszeműen lehetne értelmezni ezt a tényállást.

A Metától érkezett londoni Dávid Dóra az Angliában általa tapasztalt „nagyon érdekes” középiskolai multikultin és az egyetemi evezős élményein kívül eddig gyakorlatilag semmit nem osztott meg a nyilvánossággal, erre megkapja munkatársnak a régi motoros Danuta Hübner és Radosław Sikorski emberét.

Talán megtisztelhetné végre a magyar nyilvánosságot a TISZA párt azzal, hogy

legalább kivonatosan, a legkínosabb részek elhagyásával elárulja, mégis kicsoda Dávid Dóra.

Ha már az álláspályázatára jelentkező lelkes szimpatizánsait igen csúnyán átverte azzal, hogy esze ágában sem volt minden képviselője számára a gondosan beküldött magyar pályázati anyagokból szemezgetni, hiszen Dávid Dóra mellé például szemlátomást már rég ki volt rendelve egy Maastrichtban végzett világpolgár. Az ellenkező bizonyításáig még akár az is elképzelhető ugyanis, hogy Warren úr már 2024 januárjában azért nem folytatta a munkát a Sikorski helyébe lépő új lengyel EP-képviselő mellett vagy más álláshelyen,

mert valamiféle Magyar/Dávid-projekt diszkrét munkacsoportjában voltak teendői.

Spekuláció ez, igen, kósza feltételezés csupán, de lássuk be, logikusabb, mint az, hogy egy zöldfülű, szende, még nyilatkozni se tudó/merő magyar EP-képviselő nemhogy külföldi tanácsadót, de egyenesen ilyet kap a hivatalába.

Tovább nézelődve azonban az is feltűnik, hogy miközben a Fidesz-KDNP, a DK és a Mi hazánk asszisztensei mind magyarok, a Tiszánál nem is Dávid Dóra az egyetlen, aki magyar helyett külföldi tanácsadót, illetve asszisztenst vett (illetve kapott) maga mellé.

Gerzsenyi Gabriellának az olasz Antonio Carnieletto dolgozik,

aki szintén nem most költözött Brüsszelbe: 2019 óta van az Európai Parlamentnél, eddig a Renew Europe egyik olasz képviselőjének volt az asszisztense. Különösebb kvalitásai nem ismertek, de biztos vannak neki, ha pont ő kellett Magyar Péteréknek egy magyar szakember helyett.

Lakos Esztert Francesco Pettinari segíti,

aki szintén nem beszél magyarul, és szintén a Renew Europe egyik olasz képviselőjétől igazolt át; úgy tűnik, a legrátermettebb, legmegbízhatóbb asszisztenseket nem a TISZA-szigetekben, hanem kifejezetten Cseh Katalinék európai közösségében lehet fellelni. Illetve azért akadnak máshol is:

Kulja András egyik asszisztense a fiatal Danai Spentzou,

aki 2022 óta dolgozott egy görög néppárti EP-képviselő mellett – ő korábban Brüsszelen kívül Londonban, többek között a Menekültek és Száműzöttek Európai Tanácsánál gyakornokoskodott.

Ezek szerint az asszisztensnek jelentkező magyar TISZA-szimpatizánsok között egyetlen olyan sem volt, aki a párt meglátása szerint felvehette volna a versenyt ezzel a 2020-ban diplomázott görög fiatallal, akinek szakterülete az emberi jogok nemzetközi joga és kifejezetten a nemzetközi migrációs jog.

Ilyen gyenge volt vajon a felhozatal a pályázók között, ennyire nincs kádere a Facebookon nyomuló pártnak, vagy lett volna alkalmas jelentkező, de előnyt élvezett egy Londonban végzett görög lány?

Utóbbi esetben magyar kormányzati (honvédelmi stb.) posztokat is hasonló lendülettel osztogatna a párt a semmiféle magyar kötődéssel nem rendelkező echte külföldieknek? Láttunk már olyat, Annalena Baerbock külügyminisztériumától kezdve Ukrajnáig nem egy helyen, nem arról van szó – csak akkor tisztázzuk, hogy a TISZA a) nem képes Magyarországon épkézláb munkatársakat találni, illetve b) két azonos képességű jelentkező közül valami fura algoritmus alapján rendre a magyarral húzatja a rövidebbet.

Igaz: a párt által angolul is elkészített (jóllehet csak magyarul hirdetett) pályázati kiírásban a magyar nyelv ismerete valóban nem szerepelt a feltételek között, csupán az angolé és bármely más uniós nyelvé. Mondhatni nem állították, hogy egy lelkes magyar önkéntesnek lesz bármiféle esélye az angolt anyanyelvi szinten bíró Björn Alexander Warrennel szemben.

Ugyanakkor Magyar Péter vonatkozó posztjában a következőképpen fogalmazott:

Olyan kollégák jelentkezését várjuk, akik képesek hazájuk érdekében a legtöbbet kihozni magukból nemzetközi környezetben.” Hát akkor izgatottan várjuk, 

miként képviseli hazájának érdekeit  Björn, Antonio, Francesco és Danai, a TISZA politikusainak megbízásából.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 503 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2024. szeptember 25. 11:12
"gyurcsanyviktor1979 2024. szeptember 25. 10:51 • Szerkesztve Na ezt a cikket sem ennek a "magyar nevü" rezsimribanckának kellett volna megírnia. Így olyan disszonáns. Francesca Rivafinoli.De szép magyar neved van, a kurva anyádat..." Mi nem tetszik, tiszafostosnyik balfasz? Neked a valósággal van bajod, hogy csak az ki ne derüljön. Nem tetszik a hír, akkor támadd a hírhozót, igaz?
gyurcsanyviktor1979
2024. szeptember 25. 11:11 Szerkesztve
folytatás! • Miután a zsarolását visszautasítottuk, felvette a kapcsolatot a Fidesz alelnökével Kubatov Gáborral és havi 5 millió forintos és egyéb juttatásokért cserébe elvállalta az indexen megjelent hazug propaganda interjút. • A Fidesszel kötött piszkos megállapodásának részét képezi a hang- és képfelvételek átadása is. • Amikor pár hete Radnai Márk alelnökkel szembesítettük Evelint azzal, hogy több forrásból tudomásunk van az állampárttal kötött undorító, az orosz titkosszolgálatokat meghazudtoló megállapodásáról és arról, hogy 11 órányi felvételt adott át Kubatovéknak, meglepődött, de semmit nem tagadott. • „Milyen érdekes, hogy valakinek eszébe jut annak a propagandának interjút adni, amely tavasszal egy hónapon keresztül gyalázta a saját édesanyját” Ugye, mandis szalonnácik.. Azért különös, nem? Fél éve még büdös, mocskos zs.dó kurváztatátok a csajt, most meg a pajzsra emelitek, pedig tényleg csak egy ócska,buta pénzéhes ribanc, aki bárkinek felajánlja magát.. Ennyike.
gyurcsanyviktor1979
2024. szeptember 25. 11:10
Az érem másik oldala.. Azért így már kerek a kép. • Evelin a barátnőm volt, szívből szerettem. 2023 áprilisa óta támogattam őt anyagilag. Akkor is amikor nem voltunk együtt és senki nem segített neki • Közvetlenül a Partizános interjú után keresett fel, azzal hogy mégis szeretne velem újra összejönni. Hittem neki. • Én tartottam el, én fizettem a lakását. Ekkor kezdett világossá válni számomra, hogy Evelin nem velem akar lenni, hanem csak lehetőséget látott bennem. Ahogy mondta, soha nem volt ilyen közel a “first lady” pozícióhoz. • Mikor szakítottunk, akkor vált teljesen nyilvánvalóvá számunkra, hogy mi motiválta igazából a velem való kapcsolatában. • Május óta zsarol engem és a TISZA Pártot. 30 millió forintot akart fenyegetéssel kizsarolni tőlünk. Nem csak tőlem, hanem a párt másik 5 kollégájától is követelte az említett összeget.
Szerintem
2024. szeptember 25. 11:08
Tüntetni akar menni a köztévéhez, a tiszafostos. Mindjárt be is kell lökni a studióba és ott élőztetni, kérdéseket feltéve neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!