Elképesztő részletek derültek ki a Trump elleni merényletkísérlet elkövetőjéről

2024. szeptember 25. 08:47

Sokkal átfogóbb tervei voltak a vádlottnak, mint az korábban sejteni lehetett.

2024. szeptember 25. 08:47
null

Nyitókép: AFPTV / AFP

Ahogy a Mandiner is megírta: szeptember 15-én letartóztattak egy Ryan Wesley Routh nevű férfit, miután hosszú órákon át rejtőzött Donald Trump floridai golfpályájának a bokrai között. A férfi merényletet akart végrehajtani a volt elnök ellen. A floridai bíróság hétfőn elutasította a férfi óvadékkérelmét. Routh ellen eddig csak két vádemelés történt, amelyek az illegális fegyvertartással és fegyverhasználattal kapcsolatosak nem pedig a gyilkossági kísérlettel. 

Mark Dispoto helyettes államügyész azonban azt mondta: a bizonyítékok azt mutatják, hogy a vádlott merényletet próbált elkövetni Trump ellen, ami életfogytiglani börtönbüntetést vonhat maga után – írja a European Conservative. 

Az ügyészek által bemutatott bizonyítékok között található egy levél, amelyben Routh hónapokkal ezelőtt már vizionálta, hogy nem sikerül meggyilkolnia Trumpot, és 150 ezer dollárt ajánlott annak, aki „befejezi a munkát.”

„Ez egy merénylet volt Donald Trump ellen, de nagyon sajnálom, hogy kudarcot vallottam. Mindent megpróbáltam, és minden erőmet beleadtam, amennyire csak tudtam. Most rajtatok múlik, hogy befejezzétek a munkát; és 150 000 dollárt ajánlok fel annak, aki be tudja fejezni a munkát” – írta Routh. 

Egy merényletkísérlet részletei

A vádemeléssel kapcsolatos dokumentumok még több részletet mutatnak meg arról, hogy mi történt a Trump International Golf Clubban szeptember 15-én. A volt elnök éppen az ötödik lyuknál járt a pályán, mikor a titkosszolgálat emberei a következő lyuk környékét vizsgálták. Délután fél kettőkor egy ügynök kiszúrt egy férfit a kerítés mellett, aki állásából pontosan rálátott a hatodik lyukra. Az ügynök közelebb ment és mikor meglátta a fegyvert azonnal lőni kezdett, de a gyanúsított elmenekült. 

Amikor az FBI ügynökei átkutatták azt a területet, ahol Routh rejtőzött, egy félautomata SKS puskát találtak, amelyhez távcső volt csatolva és egy hosszabb tárat tartalmazott. A puska összesen 11 tölténnyel volt megtöltve, és egy töltény volt a tárban. A puskán lévő sorozatszámot lekaparták és olvashatatlan volt.

„Amit találtak, bíró úr, az nem volt más, mint egy mesterlövészállás” – mondta Mark Dispoto helyettes államügyész a bíróságnak, és a „filmekben vagy egy háborús övezetben látottakhoz” hasonlította.

Routh egy hamis rendszámú Nissan Xterrával menekült el. 

Miután letartóztatták, a rendőrök a járműben két további rendszámtáblát, hat mobiltelefont, valamint egy kézzel írt listát találtak többek között Trump várható augusztusi, szeptemberi és októberi megjelenéseinek helyszíneiről.

Ryon McCabe bíró szerint Routh szeptember 15. előtti mozgása „nyilvánvalóan arra irányuló erőfeszítést mutatott, hogy 30 napon keresztül becserkéssze Trumpot, hogy megpróbálja meggyilkolni őt.”

Routh hétfőn nem tett vallomást az első vádakkal kapcsolatban. Vád alá helyezését szeptember 30-ra tűzték ki.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. szeptember 25. 11:05
A felkészültségéből ítélve és hogy még a gyerektartását sem tudta fizetni ex feleségének, valamint hogy Hawaii-ról elutazott Ukrajnába, majd vissza, majd utazgatott az államokban Trump után, BIZTOSAN "magányos", támogatókkal "nem rendelkező" merénylőről beszélhetünk.
MaBaker
2024. szeptember 25. 11:03
És az összes többi merénylővel ellentétben az FBI !AZONNAL! nyilvánosságra hozta a fazon üzenetét, ezzel vérdíjat tűzve Trump fejére. Nem gyanús!
Dominik
2024. szeptember 25. 10:08
"férfi óvadékkérelmét"... azt@kurv@ egy elnökjelölt elleni akció után örüljön ha nem kerül maximum biztonságú börtönbe terroristák és drogbárók mellé...
Karvaly
2024. szeptember 25. 10:06
Szerintem az a plusz egy lőszer a csőben volt, nem a tárban (különösen, ha félautomata volt, és előtte már lőtt vele...) De valóban jól felkészült, azonosíthatatlan fegyver, hamis rendszámtáblák, több mobil... Az ember szinte azt mondaná, még segítői vagy kiképzői is voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!