Vegyük észre: Magyar Péter olyan messzire ment, mint a baloldalon még soha senki

2024. szeptember 24. 05:34

Most, mikor a brüsszeliták hazánkat is bevándorlóországgá kívánják tenni, egyedül a TISZA-vezér hallatja a hangját: mindent Orbán Viktorra fog. „Orbán Viktor migránstáborokat épít!”

2024. szeptember 24. 05:34
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin

(Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila)

Kevés olyan ellentmondásos, és persze hipokrita jelenség volt az elmúlt egy évtizedben, mint a kívülről irányított hazai baloldal véleménye a migrációról.

A tagadástól az elfogadáson át egészen a vádaskodásig tartott e rögös út.

Stációról stációra futottak az Orbán-kormány után, jócskán elmaradva a társadalom többségének akaratától.

Most, mikor a brüsszeliták – összefogva azokkal a nagyobb országokkal, melyeknek már elviselhetetlen teherré vált a migráció – Magyarországot is bevándorlástól sújtott területté kívánják tenni, feltűnően nagy a csend. Egyedül Magyar Péter hallatja a hangját, s valahol ott folytatja, ahol Márki-Zay Péter abbahagyta. De ez talán annyira nem is meglepő, hisz

Magyar végül azt vitte végig, amit előbb Vona Gábor, majd Márki-Zay Péter próbált meg (sikertelenül): jobbról átlépett balra, majd letolta Gyurcsányékát a pályáról.

Habár a siker egyelőre igen kétséges. A TISZA Párt ugyanis még nem bizonyított országgyűlési választásokon, ismert politikusai nincsenek, szervezeti háttere nem elég acélos, és ha a vezetőjük továbbra sem fér a bőrébe, könnyen lehet, hogy az egészből nem lesz semmi.  

De térjünk vissza a migrációhoz és a baloldal kínkeserves „megvilágosodásához”!

Első stáció: tagadás

2015-ben a szocialista párt és a Demokratikus Koalíció vezetői azt állították, hogy 

a migráció álprobléma.

Európa egységesen képes lesz integrálni az érkezőket, Magyarországot pedig egyáltalán nem fogja veszélyeztetni az idegen kulturájú tömeg. A gazdasági bevándorló és a menekült között nincsen különbség, 

aki pedig a befogadás ellen szól, az csupán egy nem létező nehézség ürügyén próbál hamisan szerzett politikai népszerűséghez jutni.

Így, mikor elkezdődött a kerítésépítés a déli határon, akkor pénzkidobásról, aljas gyűlölet- és félelemkeltésről szóltak a baloldali politikusok. Az unió értékeinek megsértésével vádolták a kormányt, és ahol csak lehetett, árulkodtak, vitték a kormány és az ország rossz hírét.

Súgtak a nemzetközi sajtónak, hergelték a nemzetközi közvéleményt, keltették a hisztériát.

(Ezt a szokásukat azóta sem hagyták el.)

Fotó: MTI / Ujvári Sándor

Rezgett is a léc, ingott az épülő kerítés minden tartóoszlopa. Pedig akkor a nyomás már nemcsak a hamis illúzióban elaltatott, nem létező ideákat kergető Nyugat politikai jellegű nyomása volt, hiszen megjelent a kerítés másik oldalán a regisztrálatlan, ellenőrizhetetlen embertömeg.

Második stáció: hárítás

Aztán sokan átvonultak az országon. Valós tapasztalattá vált az, amitől a kormány tartott. Nem lehetett nem észrevenni, így letagadni sem, hogy ez az embertömeg tényleg „heterogén”, azaz van közöttük jó és rossz ember is. Van menekülő és van a jobb élet reménye miatt érkező, 

az európai kultúrát és az állampolgárok munkahelyét és biztonságát is veszélyeztető slepp.

Sőt: olyan is, aki tényleg a terrort hozta magával. Ekkor a baloldal azt mondta, hogy a probléma létezik ugyan, de mivel a migránsok nem maradtak itt, így minket nem érint.

A Nyugat pedig majd megoldja.

Harmadik stáció: vetítés

Európába a migrációval együtt megérkezett a terror. Tömegbe hajtottak, késeltek, robbantottak… Francia és belga családokat, férfiakat, nőket, gyermekeket öltek halomra. Olyanok is, akik Magyarországon mentek át. Ekkor merült fel az összuniós cselekvés ideája. Megszületett 

az az elvárás, hogy minden ország fogadjon be és integráljon egy bizonyos mennyiségű menekültet. A terv mellé álltak a mi baloldali politikusaink is. Ez volt a Soros-terv. 

Azt állították, hogy nem nagy teher ez.

Kapcsolódó vélemény

null

Kovács Zoltán

abouthungary.hu

Idézőjel

A „jogállamisági mechanizmus” csupán egy új eszköz az EP liberális, migrációpárti többségének kezében, hogy zsaroljon és nyomást gyakoroljon az ellentmondó tagállamokra.

Nem kell sokat áldoznunk azért, hogy a valóságtól és az európai polgárok akaratától egyre távolabb kerülő német, francia politikai elit és a melléjük álló brüsszeli bürokraták stratégiája sikeres legyen.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Ekkor merült fel az a klasszikus mondás, hogy 

sok agysebész migráns érkezik – ebből pedig profitálni is lehet. 

A magyar kormányt pedig ismét azzal vádolták meg, hogy kerékkötője e nemes cél elérésének.

Negyedik stáció: lejaratás

Azután kiderült, hogy az összeurópai megoldás nem működik. Egy ilyen helyzetben pedig élet-halál kérdése, hogy egy nemzet a saját kezébe vegye a sorsát. Az Orbán-kormány ekkor hirdette meg azt, hogy népszavazást akar tartani. Egy demokratikus megerősítést szeretne, hogy jó úton jár egy nemzet akkor, amikor saját maga akarja eldönteni azt, kikkel fog együtt élni.

Fotó forrása: hiradó.hu

A baloldal pedig újfent a már rég megbukott európai értékek (illetve az általuk európai értékeknek tartott normák) megsértésével vádaskodott. 

A népszavazást gyűlöletkeltésnek nevezték, és bojkottra szólították fel a még megmaradt híveiket.

De a világ, és itthon a saját szimpatizánsaik is elmentek mellettük. Kiderült, hogy a nem-fideszesek, sőt, a szocialista szavazók nagy része is inkább ért egyet a kormány migránspolitikájával, és nem gondolja úgy, hogy ez ál- vagy megoldható probléma lenne. És úgy általában ők sem szeretnék, ha Brüsszelben (vagy Németországban) döntenék el azt, hogy kit fogadunk be, kit próbálunk meg integrálni.

De a népszavazás továbbra is értelmetlen.

Ötödik stáció: vádaskodás

Majd jött a népszavazás. A baloldal pedig arra kérte a választópolgárokat, hogy maradjanak távol, hisz a probléma valójában (ismét): álprobléma. A referendumon 3,3 millió ember mondott nemet a kötelező betelepítésre – ami az ellenzék szerint nem is merült fel sohasem az unióban.

2017 és 2020 között többször is előkerült a betelepítési kvóta kérdése az EU-ban.

A probléma viszont a baloldal szerint ismét csak álprobléma lett. Nem lesz kötelező kvóta, legfeljebb önkéntes, de egyébként sem kvótának hívják majd. 

A kerítés pedig továbbra is rossz, a magyar kormány pedig xenofób. És mielőtt elfeledkeznénk róla: nincsenek Európában no-go zónák – azt csak a fideszes propaganda gyártotta le. 

Ahogy nyilván a Soros-terv sem létezik.

Majd változott a képlet. A Jobbik átállt (előtte ők is a bevándorlás ellen voltak), a szocialisták megsemmisültek, a Demokratikus Koalíció meghirdette az Európai Egyesült Államok építésének szándékát, majd megjelent a Momentum, amely ismét a tagadásban lelte meg politikáját. Szerintük a magyarok agyát átmosták, a fideszes propaganda csak riogat, nem kell félni sem a kötelező kvótától, sem pedig a bevándorlók okozta problémáktól. A multikulturális társadalom jó, a bevándorlást pedig ügyesen menedzselni kell.

Hatodik stáció: gyanúsítás

2021-ben aztán megérkezett Márki-Zay Péter, aki újragombolta a kabátot. Miközben a baloldali pártok inkább hallgattak a kérdésben, a miniszterelnök-jelölt csodafegyverre lelt. Kijelentette, hogy 

a Fidesz hozott Magyarországra migránsokat. 

Ettől aztán mindenki földbe állt.

Sok marhaság hagyta el MZP száját, de ez tényleg orbitális hülyeség volt – szégyellték is magukat a szövetségesei.

Ezt is ajánljuk a témában

Ami viszont említésre érdemes, hogy időközben az európai Néppárt is felismerte, hogy mondani kellene valamit a témában, aminek az lett a röhejes eredménye, hogy 

Manfred Weber kijelentette, hogy Orbán Viktor engedte be a migránsokat 2015-ben…

Az európai parlament és a belügyminiszterek tanácsa – többségi voksolással – mégiscsak megszavazta a kötelező kvótát. E szerint Magyarországnak évente több mint tízezer migránst kellene beengednie, befogadnia, átvennie. Erre viszont – érthető okok miatt – még nem érkezett válasz a baloldalról.

Ezt is ajánljuk a témában

Hetedik stáció: hazugság

2024-ben ismét álalakult az ellenzéki térfél. Megjelent a renegát Magyar Péter, aki nem volt felelős az óbaloldal hipokrita magatartásáért, így bármit mondhatott.

És Magyar Péter volt is annyira gátlástalan, hogy akármit is mondjon, illetve ha kell, akkor annak ellenkezőjét is.

Ezt is ajánljuk a témában

A TISZA Párt elnöke szerint nem kell elbontani a kerítést. És ennek tapsikol ugyanaz a baloldali értelmiség és ugyanaz a külföldről finanszírozott kormányellenes média, amely végigkövette a baloldal rögös útját, az összes stációt. Amikor kellett, álproblémázott, máskor fasisztának nevezte a Fideszt, és olyan is volt, hogy Orbánt vádolta azzal, amiben ő maga volt a sáros.

Magyar Péter szerint is az Orbán-kormány engedné be a migránsokat…

Nos, persze, nyilván ezért gyalázták Magyarországot egy évitizeden át és hurcolták bíróság elé a bevándorlásellenes politikája miatt. Ezért kaptuk a büntetést is. Magyarországnak tényleg azért kell fizetnie, mert beengedte a migránsokat?

Hagyjuk már ezt a marhaságot!  

Majd Magyar Péter átmegy „Marki-Zay üzemmódba”, s imigyen vádaskodik: „Miközben a kormánypropaganda habzó szájjal migránsozik és migráns buszoztatásról beszél, aközben arra az egyszerű kérdésre sem tudnak/akarnak válaszolni, hogy miért építenek teljes titokban migráns tábort az osztrák határhoz közeli Vitnyéden.”

Mindez persze nettó hazugság. Se füle, se farka... 

A magyar kormány nem épít migránstábort, annak ellenére sem, hogy az Európai Bizottság ezt követeli.

Ami viszont igaz, hogy Magyar Péternek sosem volt ellenére a kerítés, ez pipa a választópolgárok irányába. De ő ennél sokkal ügyesebb és óvatosabb, itt ugyanis nem áll meg, hisz vigyáz arra is, hogy közben ne veszítse el a külföldi támogatóit. Így elmondja azt is, hogy 

a hazai szabályozásnak összhangban kell lennie az uniós szabályokkal. 

Hogy ez pedig mit takar? Nos, azt nem kell elmondani. Akinek füle van, az érti, kinek szeme pedig látja.

Ezt is ajánljuk a témában

Az uniós szabályozás továbbra is az, hogy Magyarországot megbüntetjük a tranzitzónákért, miközben a németeknek engedjük a „határmenti szállásokat”.

Támogatjuk a kitoloncolást, de közben rengeteget költünk az integrációra.

Hogy miként?

A válasz rém egyszerű. Az Európai Unió és azok a nagyobb országok, melyeknek már elviselhetetlen teher a migráció, olyan szabályozást alakítanak ki, amivel el lehet azt érni, hogy ne az alapján válogassanak (igen: válogassanak!) a bevándorlók között, hogy ki honnan érkezik,

hanem úgy, hogy ki mennyire hasznos.

Azaz: a németek mostantól beengedik azt, akinek diplomája van vagy tényleg dolgozni akar, a többit, azaz a sleppet pedig visszatoloncolják – Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába. De ha a schengeni határokat vesszük, akkor az is lehet, hogy Magyarországra.

Nos, Magyar Péter ezzel szeretne összhangba kerülni… 

Vajon mi lesz a következő stáció? Ki akarjuk próbálni?

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 276 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SABOTAGE
2024. szeptember 24. 13:26
Befostok hamarosan pedofideszes szarok!!!! Nincs mit lopni, mert az unió nem ad pénzt!!! A migránsokkal hergelitek a pedofideszes birkákat,!!!! Pszichopeti a ti almotok kölyke, ugyanolyan geci, mint ti!!!
madre79
2024. szeptember 24. 11:50
Családi háttere miatt érinthetetlennek képzeli magát, de nagyon remélem, hogy megérintik és nagyon!
2024. szeptember 24. 11:14 Szerkesztve
A migránspaktum szerint a migránsokat, akik a németeknek és a nyugatnkak nem kellenek és itt regisztráltan átjöttek nem befogadni és bezárni kell, hanem befogadni és ellátni, azaz FIZETNI, NEKEM AZ ADÓFIZETŐNEK (és nem a cégeknek, NGO-nak...) a megélhetési bevándorló lakását, szociális juttatását, állampolgárságot és ugyanolyan jogokat kell biztosítani nekik, mint az ittélőknek!! Mennyibe kerül ez? Hány klímát lehetne belőle venni? Erről kellene a Tiszás szaroknak is nyilatkozni... De megy a kussolás!! Mert ők is beültek a támogató Néppárt közé!! Hahó Rogán!! Esetleg kissé kibonthatnád bővebben és hangosabban miről is szól ez a szaros paktum és mit támogatnak a ballibsik és a tiszások és mit óhajtanak (az EU jogokkal összhangban a nyakunkba rakni!!). Csak, hogy érezzék az emberek a súlyát!! Remélem tisztába van avval Petike is, meg bármelyik szaros, fizetett politikus, hogy jobb ha elköltözik innen, ha ilyesmiben gondolkodik!!
Szerintem
2024. szeptember 24. 11:03
Ezt szokták csinálni a balfasz hazugság propagandisták. Olyannal vádolják meg a kormányt, amit ők akarnának csinálni, de azt nem mondhatják ki, mert azzal nem lehet választást nyerni. Hát ráhazudják a kormányra a saját népszerűtlen szarjaikat, hátha így megbukik a kormány és akkor hajrá, tényleg meg is csinálhatják azokat a szarságaikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!