A minőségellenőr és a felháborotáska

2024. szeptember 15. 13:40

Mindenre dühösen reagálunk, kifejezve az elégedetlenségünket, végül kijelentjük, hogy mi jó dolgokat szeretnénk, mert jó emberek vagyunk.

2024. szeptember 15. 13:40
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

„A különböző Facebook-fossziliákból kinyerhető politikai örökítőanyagokból kiderült, hogy Magyar Péter az ősztől főállású minőségellenőrként fogja hasznossá tenni magát. Ígérete szerinte a magyar állam több területén is végighordozza a feháborotáskát, amivel harcba és dühös kommentelésbe szólítja a híveit. Nagy segítség ez a magyar családoknak.

Értem én, csak nem szeretem, hogy a kortárs politikai kommunikáció kizárólag az infantilizmus és a felháborodás mentén szerveződik. A cél tisztán muciológiai, mindenfelé igazságtalanságokat kell felmutatni, esetleg tudományosan kikutani, majd azt a közvélemény elé tárni a Szomszédok teleregény Lenke nénijét megidézve. A módszertan rendkívül összetett: mindenre dühösen/csalódotottan reagálunk, kifejezve az elégedetlenségünket, amit afelett érzünk, hogy a dolgok rosszak. Végül kijelentjük, hogy mi jó dolgokat szeretnénk, mert jó emberek vagyunk. (...)

Példának okáért itt vannak ezek a bizonyos kórházak, ahol hőmérő és szemle segítségével rossz dolgok lettek felfedezve. Nos, van egy financiális hiányunk, amit még évtizedekig tart ledolgozni, ezen a csodatévő messiás sem lesz képes változtatni kézrátétellel és uborkás fotókkal önmagáról. Másrészt van egy úgynevezett intézményi felelősség: ahol a főigazgató elvtárs nem volt hajlandó bekapcsolni a légkondit, illetve naponta kétszer feltölteni a vécépapírt, miközben minden a rendelkezésére állt, azt ki kell rúgni. És utána nem azon nyafogni, hogy micsoda vérengzést rendezett a rendőr az egészségügyben.”

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madras
2024. szeptember 16. 13:41
PetNer barátunk egy kicsit hiteltelen ezekkel a műfelháborodásaival, mert 2024-ig lett volna ideje ezeket napvilágra hozni, de akkor kussolt. Vajon miért?
Reszelő Aladár
2024. szeptember 16. 09:56
MP-re egyre több megfejtés fog érkezni. Ha elfogadjuk, hogy sosem szavaztak olyan sokan befogott orral a Fideszre, mint 2022-ben, akkor vélhetően még többen fognak 2026-ban befogott orral MP-re. Ami csak annyit jelent, hogy az ő felfogásuk szerint ismert rossz helyett már hajlandóak az ismeretlen rosszra is leszavazni. MP pedig ezt kihasználná csúnyán. Hogyan? Széttárja a kezeit, egész nap Orbánozik és elmúlt16évezik és mindne megy tovább. Lecsavarja a mostani NER-t és létrejön körülötte egy ugyanilyen, csak fiatalabbakból és gátlástalanabbakból. Seperc alatt kiegyezik az EU-val, csak a köznédiát kell "felszabadítani" , a FIdesz sajtót visszatolni egy egészséges 10% alá, engedélyezni a melegházasságot és befogadni évente pár ezer migrit. Emellett ha még van háború Ukrajnában, akkor a Hovnédség értemezhető dolgait átadni és helyettük nyugatit rendelni. A kínai befektetéseket pedig EU komformmá kell tenni: ha lejattolnak a gazdikkal, akkor maradhatnak, ha nem akkor MP takarít.
B_kanya
2024. szeptember 15. 23:10
nemecsekerno_007 2024. szeptember 15. 14:12 "500 ezer magyar, külföldön fizet TB-t, " Az a jobbik eset, ha valahol fizet, nem csak idehaza a minimumot.
B_kanya
2024. szeptember 15. 23:07
recipdoki 2024. szeptember 15. 20:29 Továbbra is a legkreténebb czippelferi bizonygatja a leghosszabban miért te vagy a kreténebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!