A Corvin köz nem a Majdan

2024. szeptember 02. 11:27

Arra kérjük az Európai Bizottság elnökét, tanulmányozza a magyar történelmet figyelmesebben, mielőtt szájára veszi 1956 hőseit!

2024. szeptember 02. 11:27
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

„Hibáztatták valaha a magyarokat a szovjetek ’56-os inváziójáért? – tette föl a kérdést a minap Ursula von der Leyen, egy mondatban állítva ki a bizonyítványát arról, hogy semmit nem ért a közelmúlt történelméből, és a jelen történéseiről sincs önálló gondolata. Az Európai Bizottság elnökének ostobasága azt a nyakatekert álláspontot akarta hangzatos odamondásával megtámogatni, miszerint a magyar békepárti álláspont az agresszor Oroszországot támogatja, mert a megtámadott Ukrajnát hibáztatjuk a szomszédunkban dúló háború kirobbanása miatt. Túl azon, hogy Von der Leyen feltételezése minden ízében hamis, az ’56-os forradalom és szabadságharc emlékének belekeverése a teljességgel elhibázott, a béke előmozdítása helyett a háborús uszításban jeleskedő napi uniós politikába, otromba sértés is egy olyan vezetőtől, aki politikai örököse annak a nyugati gondolkodásmódnak, amelyik annak idején segítségnyújtás helyett koncként lökte oda Magyarországot a szovjet birodalomnak.

Először is: 

a békepártiság nem oroszpártiság.

Számtalanszor leírtuk, hogy a tűzszünet nem azt jelenti, hogy az ukránok adják meg magukat, hanem azt, mindkét fél hagyja abba az öldöklést, és üljenek le tárgyalni a béke feltételeiről. Többször kifejtette a magyar miniszterelnök is, hogy hazánk sem az ukránok, sem az oroszok oldalán nem áll, Magyarország a béke pártján áll. A fegyverszállítások és a hatalmas összegek beöntése az ukrán hadigazdaságba azonban nem a békét segíti elő, hanem a háború elhúzódását eredményezi és a világháború kitörésének fenyegetését erősíti. A békét kizárólag a háborúzó felek tárgyalóasztalhoz kényszerítése hozza el. A Nyugat viszont le akarja győzni Oroszországot, ezért a háborút erőlteti. Ez valóban ellentétes a békét akaró magyar állásponttal, de nem azért, mert utóbbi oroszpárti, hanem azért, mert a Nyugat döntéshozó elitje a magánpénz-birodalom érdekeit gátlástalanul kiszolgálva háborúpárti.

Másodszor: 

soha senki nem hibáztatta Ukrajnát az orosz támadásért.

Még akkor sem, amikor döbbenten néztük az orosz kisebbség ellen ukránok által elkövetett embertelen kegyetlenkedésekről szóló képsorokat. 

Mindig is a már emlegetett amerikai központú magánpénz-birodalmat és az általa kilóra megvett nyugati elitet hibáztattuk az Ukrajna területén kiprovokált proxyháborúért,

amelynek nyilvánvaló célja Európa és Oroszország egyidejű meggyengítése azáltal, hogy az olcsó orosz energiahordozóktól és nyersanyagoktól megfosztják az európai gazdaságot, tönkretéve így a versenyképességüket.

Érthetetlen, miért küldi Zelenszkij elnök a vágóhídra ezért a célért ukrán fiatalok százezreit. Jól látszik, hogy a más pénzén, más fegyvereivel vívják öldöklő harcukat az utolsó ukrán katonáig, de nem a szuverenitásuk és területi integritásuk megvédése, hanem kőgazdag cégtulajdonosok világuralmi törekvései érdekében. Ebben a harcban Ukrajna mellett a legnagyobb vesztes Európa, ezért érthetetlen az is, miért nem lázadtak még föl a kontinens népei az önfeladó, önsorsrontó politikát folytató vezetőik ellen, akik nyilvánvalóan nem az európai polgárok érdekeit, hanem az őket tenyérből etető magánpénz-birodalom érdekeit képviselik.

Többek között Ursula von der Leyent és társait hibáztatjuk tehát a háborúért, nem Ukrajnát.

Végezetül tisztelettel 

arra kérjük az Európai Bizottság elnökét, tanulmányozza a magyar történelmet figyelmesebben, mielőtt szájára veszi 1956 hőseit!

Ne vegye át kritika nélkül a magyarul beszélő globalisták elbeszélését, akiknek nem tűnik föl, hogy ugyanaz a Nyugat felejtett el dollárszázmilliárdokat és modern fegyverarzenált küldeni a szabadságharcosok katonai megsegítésére ’56-ban, amelyik most vérig van sértve, amiért nem hagyjuk belerángatni hazánkat kétes kimenetelű háborújukba.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2024. szeptember 03. 20:14
Gajdics ott ült a televízióban, amikor Bencsik Bubu kijelentette, hogy ő maga az oroszok pártján áll, és nem ismer olyan fideszest, aki ne így lenne ezzel.
vaszatyi
2024. szeptember 03. 08:51
Csak mindenkinek ilyen felfogasa lenne mint GAJDICS OTTO-nak.
Mich99
2024. szeptember 03. 08:30
45-ben és 56-ban főleg ukrán csapatok jöttek Magyarországra!
lauderstenonis-2
2024. szeptember 02. 23:11
A ti békepáriságotok az ruszkipártiság. Gyakorlatilag Károlyi Mihály szellemi utódai vagytok ezzel a békepárisággal. Szerinted a ruszkik önként kivonulnának a megszállt területekről? Mert a tűzszünet a jelenlegi frontot konzerválná. A nagy békepártiságotokban valahogy sohasem jut az az eszetekbe, hogy a ruszkik húzzanak ki Ukrajna nemzetközileg elismert határain kívülre. Mert a tényleges békét ez jelentené.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!