Szijjártó fontos bejelentést tett a Paksi Atomerőművel kapcsolatban

2024. augusztus 26. 15:37

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a paksi beruházás ismételten fontos mérföldköveken jutott túl.

2024. augusztus 26. 15:37
Cyprus Hungary

Nyitókép: Photo by Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images

„Az elmúlt időszak energiapolitikai viszontagságai ismételten rámutattak arra, hogy igazából azok az országok vannak biztonságban, amelyek saját maguk elő tudják állítani az általuk igényelt energia nagy részét. Magyarország adottságai nyomán ebből számunkra az a feladat akad, hogy fel kell gyorsítani a Paksi Atomerőmű két új blokkjának építését” – írta a Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn telefonon egyeztetett Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával abból az alkalomból, hogy a paksi beruházás ismételten fontos mérföldköveken jutott túl. „Az ötös blokk nukleáris szigete alatti talajszilárdítási munkálatok eredményesen befejeződtek, így megkezdtük a hatos blokk nukleáris szigetének talajszilárdítását is. Mindezekkel párhuzamosan zajlik a teljes talajkiemelés munkálatainak előkészítése,

a kijelölt alvállalkozó folyamatosan vonul fel a területre, így szeptember közepén kezdetét veheti a teljes talajkiemelés is”

– írta Szijjártó Péter.

„Már 24 ezer cölöp került le a földbe a talajelőkészítési munkák során, így a szükséges cölöpök kis híján egyharmada már a helyén van. A Roszatom vezérigazgatójával áttekintettük a következő hetek fontos feladatait, melyek szükségesek ahhoz, hogy a beruházás tovább gyorsuljon,

a helyszínen már több mint ezren dolgoznak és ez a szám jelentősen növekedni fog a következő időszakban”

– fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 31. 18:01
Soha.nem lesz kész…Robokuty életműve…🙈😂🙈😂🙈😂🙈
khomeini
2024. augusztus 27. 01:40
"gilou-au-clavier 2024. augusztus 26. 20:40 Csak jobb lett volna a Framatome, buksikák.." Oszt' miért, okoska? Kifejtenéd?
gilou-au-clavier
2024. augusztus 26. 20:40
Csak jobb lett volna a Framatome, buksikák...
pandalala
2024. augusztus 26. 20:39
Hippodrom!! ;-) Hajráááá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!