Orbán Tusványoson harcba hívta a fiatalokat, megkérdeztük a Fidelitas elnökét, magukra vették-e a feladatot

2024. augusztus 01. 19:38

A miniszterelnök Tusványoson harcba hívta a fiatalokat, a Mandiner pedig a Fidelitas elnökét kérdezte, mennyire vették magukra a hívást.

2024. augusztus 01. 19:38
Farkas Dániel

Nyitókép: Farkas Dániel Facebook oldala

Menetrendszerűen, bár egy kicsit túl nagy nedvességtartalom mellett zajlott le az idei Tusványos, melyen bárkit szívesen láttak a résztvevők, sőt még Bayer Zsolt és Fodor Gábor is nagyszerű vitában ült le egymással. Itt hívta harcba a huszárkalapban érkező miniszterelnök a fiatalokat, amivel kapcsolatban Farkas Dánielt, a Fidelitas ifjúsági szervezet elnökét kerestük meg. Leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy a Fidelitas magáénak érzi-e a feladatot, hogy a kormányoldalhoz hívja a fiatalokat, amire a 2022-ben választott elnök úgy reagált, hogy „a Fidelitasnak ez a feladat 3 szempontból sem új vagy ismeretlen”.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint elmondta, „most is mi vagyunk a legnagyobb szervezet, ahol a legtöbb fiatal állt eddig is csatasorba, ha kampányról és harcról volt szó”. Elmondása szerint „ott vagyunk minden megyében, minden megyei jogú városban, a választókerületekben, kisebb településekben sőt a helyi önkormányzatok képviselőtestületeiben”. Azt is hozzátette még, „természterszerű, hogy a feladat elsősorban a Fidelitas feladata és ebben közel 30 év tapasztalat és tudás van a Fidelitasosok birtokában, amit generációról-generációra adunk tovább egymásnak. Akinek inge vegye magára – hát felkaptuk.” 

Ezt is ajánljuk a témában

Az elnök szerint a Fidelitas nem mellesleg most több szempontból is egy vérfrissítésen megy keresztül. De megkezdődött a toborzás is a Fidelitas zászlaja alá, ahogy azt a miniszterelnök meghirdette Tusványoson. Ahogy Farkas Dániel kihangsúlyozta: „és mi, harmincasok az ősz folyamán átadjuk a stafétát egy olyan huszonéves csapatnak, akik erre felkészültek, akik mögött komoly munka áll már most is és az elkövetkező 10 év fiatal harcosainak becsatornázásáért és kineveléséért felelnek majd”.

Minden fiatal harcosnak nálunk a helye, minden fegyvernemben tudunk feladatot és szerepet adni annak, aki nem akarja tétlenül nézni a globalista szabadcsapatok rombolását”

– mondta Farkas Dániel.

Arra a kérdésre pedig, hogy milyenek a mai fiatalok, és hogy támogatják-e a jobboldali értékeket, a Fidelitas elnöke úgy felelt, „nincsenek olyanok, hogy mai fiatalok vagy régi fiatalok”. Szerinte „nemzeti, patrióta, harcos fiatalok vannak és globalista, woke-liberális szabadcsapatok, akiket nehéz megfogni, mert egy laza, mégis erős hálón – a közösségi- és tömegmédián – keresztül tematizálják a közvéleményt”

Fontosnak tartja, hogy „a választóvonal a valódi identitás és közösségek; meg az álidentitások és mesterséges „közösségek” között húzódik”. Úgy fejtette ki: „a valódi identitás pedig a patrióta-nemzeti identitás és az élő közösségekben rejlik – így egyben. Ez az, amit a Fidelitasban tudunk ajánlani a fiataloknak.” Hozzátette, hogy „nálunk annak is van helye, aki csak egy vele együttérző közösség tagja szeretne lenni és tenni a hazájáért, de annak is aki politizálni szeretne és frontvonalban vívná a csatát”

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­k­e­l­­­d­­­ ­­a­­ ­s­­­z­­e­x­­i­­ ­p­u­n­­c­­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
hegyaljai-2
2024. augusztus 02. 11:09
Sok mindent bele lehet magyarázni Orbán toborzási felhívásába, de hogy a Fidelitásszaé meg lenne elégedve azt aligha.
kissb56
2024. augusztus 02. 09:30
A moslékos bérkommentelők azt csinálják amihez értenek. Hazudoznak, álhíreket tolnak, és végül csodálkoznak. Az újabb és újabb kétharmad után. 🤣
Pelso j.
2024. augusztus 01. 21:48
minden fegyvernemben, globalista szabadcsapatok. Te idióta talpnyaló tanonc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!