„Támogatás helyett irtaná a tehetséggondozást” – nem teszi zsebre Jakab Péter, amit kapott

2024. augusztus 07. 19:40

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a megszólalásait hallgatva nem véletlen, hogy alig több mint négyezren szavaztak csak a Nép Pártján listájára.

2024. augusztus 07. 19:40

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke közleményben támadta meg az MCC-t. Azt írta, pártja képviselőjeként határozottan elutasítja, a Miskolci Egyetem egykori hallgatójaként pedig mélységesen elszomorítja, hogy az intézmény 2025-től plusz pontot ad azoknak, akik „hajlandóak elvégezni az MCC, vagyis a Fidesz utánpótlásképzőjének középiskolás programját”. Úgy fogalmaz, „mindez azt üzeni, hogy Miskolcon nemcsak a tehetség, a szorgalom, és a tudás számít, de előny, ha valaki hajlandó meghajolni a Fidesz előtt, elvégezve a pártiskolát”.

Szerinte a miskolciak, és az egyetemre járók jellemzően nem szeretnek hajlongani, ezért arra kéri Veres Pált, hogy Miskolc polgármestereként és az egyetem kuratóriumi tagjaként, vesse latba befolyását, hogy efféle kivételezés ne valósulhasson meg az intézményben. „A fideszes agymosást irtani kell, nem pluszponttal jutalmazni!” – fogalmaz.

A képviselő posztjára lakonikusan reagált Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint Jakab Péter szerint nem támogatni, hanem irtani kellene a tehetséggondozást. Orbán azt írta, ezt mindösszesen 4289 ember gondolja még ugyanúgy, mint Jakab, ennyien szavaztak ugyanis legutóbb a pártja listájára.

„Megszólalásait hallgatva ez valószínűleg nem véletlen...”

– tette hozzá nem kis malíciával a politikai igazgató.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2024. augusztus 08. 09:40
Kecskedrazsé!
Tegnap
2024. augusztus 08. 09:14
Na, nem messze a jövőbe nézve, ez is poloskapeti volt valaha, de elkopott a mamusz, elfogyott a párizsi. A mai poloskapeti is így végzi, hamarosan. Ott lesz annak is a képe, aztán a kommentelők azt kérdezik, ki is ez a faszfej, miintha ismerősnek látszana?
Perczel Éva
2024. augusztus 08. 05:20
Jakab Péter Dénes történelem szakos középiskolai tanári végzettséggel rendelkezik. Így aztán semmi akadálya, hogy saját iskolát alapítson, működtessen. Tény, hogy egyszerűbb áskálódni, fekáliát hajigálni, de egy próbát megérne a Jakab-suli.....
véna
2024. augusztus 08. 03:36
A nép parízerén jól megszedte magát krumplisjakabféreg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!