Nyugatról érkezett egy komoly dicséret: Orbán igazi látnok

2024. augusztus 02. 14:54

„A magyar miniszterelnök felvázolta azt is, hogy Magyarországnak mit kell tennie a fennmaradáshoz és a gyarapodáshoz” – foglalta össze a cikk szerzője.

2024. augusztus 02. 14:54

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Richard Nixon óta nem volt a Nyugatnak olyan politikai vezetője, aki olyan mélyen gondolkodik a geostratégiáról, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök – szögezte le esszéje elején Rod Dreher a The European Conservative hasábjain.

Tusványosi beszéde bizonyítja, hogy Orbán igazi látnok, aki túlmutat kis közép-európai országa határain”

– írta a szerző.

Az eseményről tudósító nyugati média értelmezései világosan mutatják, hogy teljesen figyelmen kívül hagyták a beszéd filozófiai magvát. Pedig Orbán jól látja, hogy milyen időket élünk. A prizma, amelyen keresztül a miniszterelnök a globális jövőt látja, az orosz-ukrán háború.

A világ legnagyobb problémája ma szerinte a nyugat gyengesége és szétesése.

Orbán Viktor különböző javaslatokat tett arra vonatkozóan, hogy mit kellene tennie Európának, hogy ne váljon „szabadtéri múzeummá” az új világrendben, de nem tűnt úgy, hogy meg lenne győződve e törekvés sikeréről, azaz hogy a nyugat-európai nemzetek képesek lennének visszafordítani hanyatlásukat. A miniszterelnök felvázolta azt is, hogy Magyarországnak mit kell tennie a fennmaradáshoz és a gyarapodáshoz.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
steinamanger-2
2024. augusztus 03. 06:59
Igazi látnok ès igazi csapoló. Meglát valami köz vagy EU pènzt aztán egyből lecsapolja a családnak meg a haveroknak. Ez a nagy tehetsége.
falcatus-2
2024. augusztus 02. 21:52 Szerkesztve
falcatus-2T. Péter 2024. augusztus 02. 21:51 "Folyamatosan süllyed a színvonal, a 888-on még volt ritkán, néha, de előfordult értelmes vita. Itt már többhavonta sem fordul elő..." No még egyszer: Akkor mire föl itt Péter számára a kommentfal iránti vonzalom? ..és ez a beteges rögeszmés minősítés: "..ez a cikk, idefenn. Az a pofátlan hazudozás, amit pontosan leírtam neked. ...Rod Dreher, aki a Fidesztől kapja a fizetését pont erre,Ez a vélemény pont ugyanonnan jött, mintha Szijjártó vagy Kövér vagy Rogán mondta volna. És egészen pontosan annyit is ér..." Költői kérdés : Ezt most illene nekünk színvonalasnak minősíteni? adios !
gyaloggos
2024. augusztus 02. 20:07
TOTÁLIS KÁOSZ az ORBÁN - kormányban! ORBÁN VIKTOR, ORBÁN BALÁZS, A MINISZTEREK beszélnek össze-vissza! LEGUTÓBB BÓKA magyarázkodott,, hogy ő NEM is azt, nem is úgy mondta, írta!
gyaloggos
2024. augusztus 02. 20:04
Szürke Farkas! TE tudod? Hm....? MERT én azt tudom, hogy BABA-MAMA-LUXUSTERMÉMEK forgalmazásával foglalkozik. ÍGY hát továbbra sem tudom, milyen minőségben nyilatkozgat ő, BÁRMIBEN, egyébként!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!