Nógrádi György: Az olimpia rendkívüli mértékben átpolitizálódott (Videó)

2024. augusztus 03. 17:48

Nógrádi György sem rejtette a véka alá a véleményét az algériai interszexuális bokszolóról.

2024. augusztus 03. 17:48
null

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

A biztonságpolitikai szakértő szerint csak az ókorra volt igaz, hogy az olimpiai játékok alatt szüneteltek a háborúk, most is legalább harminc helyen tart az öldöklés a világban, ez szörnyű szégyene az emberiségnek. Nógrádi Györgyről az Ultrahang podcastjából derült ki, hogy imádja a sportot, különösen az úszást és a vízilabdát, és szinte állandóan a tévé előtt ül, figyeli az olimpiai versenyeket.

Elmondta, hogy természetesen drukkol Hámori Lucának, nagyon aggódik érte. Majd azzal folytatta, hogy feltették az internetre Imane Helif gyerekkori fotóit, amelyből egyértelmű, hogy kislánynak született, de sokkal több benne a férfi kromoszóma, és a testfelépítése is férfias.

Nógrádi olvasott egy felmérést, miszerint a magyarok 80 százaléka azt szeretné, ha Hámori nem állna ki az algériai ellen, de a szakértő emlékeztetett, a magyar versenyző bízik magában, mindenképp ringbe száll.

Nógrádi szerint az olimpia rendkívüli mértékben átpolitizálódott, ezért volt például csonka az 1980-as moszkvai, illetve a négy évvel későbbi Los Angeles-i. S ez jellemzi a mostani, párizsit is, elég, ha csak a megnyitóra utalunk – jelentette ki. Gyakran a sportdiplomácia dönt az eredményekről nem a valós tudás, ami nagyon helytelen. A szakértő szomorúan közölte, hogy csak az ókorra volt igaz, hogy a játékok alatt szünetelnek a háborúk, most is legalább harminc helyen tart az öldöklés a világban, ez szörnyű szégyene az emberiségnek.

 

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 03. 21:36
Mi másra lenne való a sport, mint átpolitizálásra és reklámozásra? A többi csak arra van, hogy összecsődítsenek minél több embert, hogy minél hatékonyabban jusson át a politikai üzenet és a reklám.
Chekke-Faint
2024. augusztus 03. 20:32
A tanár úr, közhelyekkel kullog az átlagember mögött. Hát ide jutottunk.
balbako_
2024. augusztus 03. 20:10
folytatom. Tehát a '80-as olimpiát a nyugati országok a 84-est szovjet szatellit államok bojkottálták. itt már a politika beleszólt vastagon, de nem MOB szinten csak állami szinten. Mostanra a MOB teljesen a politika kurvájává vált akaratnélküli bábbá.
wwoman-2
2024. augusztus 03. 20:08
Ez igaz, sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!