Lázár János Novák Katalin kegyelmi döntéséről: Nem lehet közöttünk olyan, hogy valamelyikünk egy pedofíliához kapcsolódó ügyben kegyelmet ad

2024. augusztus 24. 20:57

„Ez egy becsületbeli ügy” – fogalmazott a miniszter.

2024. augusztus 24. 20:57
null

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

Lázár János építési és közlekedési miniszter a tihanyi Tranzit Fesztiválon értékelte azt az új politikai helyzetet, amit Magyar Péter és a Tisza Párt megjelenése okozott a június 9-i választások után – számolt be a 444.hu.

Mint a lap tájékoztat, Lázár János az eseményen elmondta: úgy tapasztalta, hogy a választók számára teljesen világos volt, hogy „Magyar Péter azért van, mert volt egy Novák-ügy, volt egy kegyelmi ügy. Ha nem lett volna az egész Novák-ügy, akkor a Fidesz nem 44,8 százalékot kap, hanem 3-4 százalékkal többet.”

Lázár szerint ez az ügy máig nincs kellően feldolgozva, úgy érezte, hogy a közösségeikben van egy elbizonytalanodás. Mint fogalmazott: ez egy „becsületbeli ügy. A becsületünkön egy folt esett, ami nincs elrendezve. És ezt szerintem nem szabad hagyni, mert ez egy olyan seb, ami gennyed ott az ember lábán, és egyszer csak majd az egész lábat le kell vágni véletlenül, mert nem tudják megállítani a sebnek a terjedését és nem tudják meggyógyítani.”

A tárcavezető elmondta, hogy ha arra építik a politikájukat, hogy a család és a gyerek a legfontosabb, „akkor nem lehet közöttünk olyan, hogy valamelyikünk egy pedofíliához kapcsolódó ügyben kegyelmet ad. Az létezhetetlen.

Ezzel kivégzi azt a politikát, azt a munkát, amit a demográfiai helyzet megfordítása és a családok megmentése érdekében elvégeztünk az elmúlt 10 évben. Ebből fakadt ez az egész jelenség. Ebből a megdöbbenésből jött ez a Magyar Péter-féle élmény, politikai showműsor.”

Lázár János kapcsolódó FB-bejegyzését itt tekintheti meg:

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. augusztus 27. 18:19
Hagyják már békén a Fidesz legtehetségesebb, legsokoldalúbb politikus nőjét Novák Katalint! Nem kegyelmezett pedofilnak csak egy olyan embernek, aki hitt a főnöke ártatlanságában egy olyan gyerekkel szemben, aki kóros hazudozó. Ez inkább jó szándékú tévedés, mint pedofília.
Patika
2024. augusztus 27. 11:49
Amennyid van annyit .érsz viszont ezrével lehet.... (akár MÁV csőd miniszter is)
cccbasatu
2024. augusztus 26. 04:59
Lézer Janika egy nóta rész .... " késő bánat most már utánam a vízözön"..., szóval hogy állsz ezzel a kérdéssel?Mennetek kell minél előbb mert ez így a pokol fenekére juttatjátok az országunkat ami nem is a tiétek!
akiaki
2024. augusztus 25. 19:46
ez egy mocsok hozzászólás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!