Költözés

2024. augusztus 07. 06:52

Novák Katalin kiköltözött, de nem tudjuk, miért kapott kegyelmet egy pedofilt segítő személy.

2024. augusztus 07. 06:52
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

„Novák Katalin, mint bizonyára olvasták a hírt, kiköltözött az elnöki rezidenciáról. Szépen, csendben, hangtalanul. Igaz, fél évet még eltöltött ott a családjával, de ez legyen a legnagyobb baj. Aki már költözött egyszer is, tudja, mennyi macerával jár az ilyesmi, mennyi felesleges, de féltve őrzött holmi halmozódik fel, még akkor is ha az ember történetesen köztársasági elnök. Ráadásul egyáltalán nem készül új otthonba, végképp nem sajátba. De hát Novák Katalinnak idő előtt kellett távoznia, feladnia mindent, ami az ország első közjogi méltósága címmel jár.

A távozás lényegében ugyanolyan hangtalan volt, mint most a költözés, bár igaz: a lemondás hírét közölte a nyilvánossággal. Az igazi okot azonban sem akkor, sem azóta nem hallhattuk tőle. Egyesek szerint a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb botránya volt, amit tett, még sem adott magyarázatot a lépésére. Nem azt vártam, várnám tőle, hogy jelentse ki: Orbán Viktor utasította őt – ha valamiféle jövőt képzel magának még itt, ebben az országban, akkor ilyen mondat nem hagyja el a száját. Annyit viszont joggal követelhetne a közvélemény, hogy valamiféle észszerű hátteret rajzoljon fel: miért és hogyan kapott kegyelmet egy pedofilt segítő személy.

Az ügy kirobbanása óta eltelt fél év, és bár az imént azt írtam, a közvélemény követelhetné az indokokat, a valóság az, hogy a közvélemény nem követel semmit. A szokottnál ugyan kicsit később, de most is napirendre tért a történtek fölött, tudomásul vette, hogy a részletek, vagy inkább a valóság tudása nem rá tartozik.

Így aztán az egész kegyelmi ügy lassan a feledés homályába vész; már senki nem zaklatja kérdésekkel sem Orbán Viktort, sem Balog Zoltánt, sem pedig Novák Katalint. Mindenki hallgat, és közülük csak Novák költözik, költözött.

Mindenki halkan belelépett, illetve ellépett...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. augusztus 08. 19:48
Közöd bazdmeg!? KÖZÖD TE KÖCSÖG???
but-head
2024. augusztus 08. 19:42
"... nem tudjuk, miért kapott kegyelmet ..." Igen, Németh - baszki - Igen !!! Es mar soha nem is fogod megtudni! :-)
lucifer-3
2024. augusztus 08. 16:50
Sajnos, ti meg maradtatok.Indoklás, magyarázat nélkül, hogy azok után az elkövetett rémségek után hogy a rákban lehettek szabadon, teli pofával kérdőre vonva olyan embereket, akiknek a bokájáig sem értek fel. Jó lenne már erről is értekezni, lehet hogy ez is érdekelné a nyilvánosságot. De némi szerénységet addig is!!!
tapir32
2024. augusztus 07. 21:47
Aki semmit nem ért a világból, az a Népszavába írogat. A DK teret enged a baloldali antiszemitizmusnak és rasszizmusnak! A Fidesz kormányzása óta a nyolcszorosára nőtt a börtönben lévő pedofilok száma. Gyurcsányék soha nem támogatták a gyermekek védelmét, szabadon hagyták a pedofilokat is. A Fidesz kormánynak köszönhetően Magyarország az EU-ban a legkevésbé antiszemita országok között szerepel, az antiszemitizmust folyamatosan monitorozó zsidó szervezetek felmérése alapján. NER 14 évében csökkent a legnagyobb mértékben a melegekkel szembeni előítélet, és nőtt a melegházasság támogatottsága. A DK-nak nincs köze a szociáldemokráciához! A DK soha egyetlen szociális intézkedést nem szavazott meg! A minimálbér emelést sem! A DK el akarja törölni a rezsicsökkentést! A DK szociális demagógiát hirdet, mint anno a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!