Jó hírt közölt a miniszter – folyamatosan utalják a hőségpénzeket

2024. augusztus 12. 10:09

Lázár János közölte, hogy további több száz dolgozó elismeréséről várja még a szakszervezetek javaslatait.

2024. augusztus 12. 10:09

Nyitókép: Lázár János Facebook-oldala

„200 ezer forint egyszeri fizetéskiegészítést kapott ma 33 ezer vasutas és volános a SZÉP-kártyájára, amiért a kánikulában is helytálltak” – írta Lázár János építési és közlekedési miniszter Facebook-oldalán.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy „a mozdony és buszvezetők, jegyvizsgálók, pályamunkások, forgalmisták, karbantartók és szerelők, akik 

akkor is mozgásban tartották az országot, amikor a pálya és a járművek már alig bírták”.

Majd azzal folytatta, hogy közben a közlekedési szakszervezetek javaslatait is megkapta. Ők döntötték el, hogy ki legyen az a további 1564 kolléga, akiknek kemény munkájáért – augusztus 15-ig kifizetve – jár majd a hőségpénz.

Lázár itt megjegyezte, hogy az érdekvédőkkel továbbra is napi kapcsolatban állnak, mert annak a további 500 dolgozónak az elismeréséről is a szakszervezetek javaslatát várja majd, akik bár a frontvonalban, de nem a közszolgáltatást végző anyacégnél, hanem annak leányvállalatainál dolgoznak.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Lázár János

Facebook

Idézőjel

33 ezer + 1500 + még 500. Ennyi a frontvonalban szolgálatot teljesítő MÁV-VOLÁN-munkavállaló kaphat hőségpénzt az extrém kánikulában tanúsított helytállásáért.

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 15. 16:17
A hőségpénzek égetik a zsebet.
chief Bromden
2024. augusztus 12. 11:53
Mindent János csinál? Vagy már megszabadult a bukott ember, emberétől?
survivor
2024. augusztus 12. 11:50
Climate The climate of the Jurassic was generally warmer than that of present, by around 5 °C to 10 °C, with atmospheric carbon dioxide likely about four times higher.
faramuci
2024. augusztus 12. 10:44
A gyári munkások 90%-a sem légkondiban dolgozik.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!