Hőség és zivatarok: több vármegyében is veszélyjelztést adtak ki

2024. augusztus 01. 07:01

Csütörtökön nagyon erős UV-sugárzás várható, front nem érkezik, de a nagy meleg miatt migrén és fáradékonyság is felléphet.

2024. augusztus 01. 07:01
Extreme Heat Settles Over California

Nyitókép: Mario Tama/Getty Images

A HungaroMet jelentése szerint csütörtökön tovább fokozódik a meleg, a napsütés mellett helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak. Az ország több vármegyéjére is figyelmeztetést adtak ki. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között várható.

A délutáni órákban a napsütés és fátyolfelhők mellett elszórtan záporok és zivatarok is kialakulhatnak. Bár a légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, a zivatarok környezetében szélerősödés is előfordulhat. Másodfokú, narancssárga riasztást adtak ki Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére a magas középhőmérséklet miatt.

Pest, Baranya, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém és Zala vármegyében valamivel alacsonyabb hőmérsékletre lehet számítani, de itt is érvényben van az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés a hőség miatt.

Az ország nagy részén nem várható csapadék, azonban az alábbi vármegyékben zivatarok miatt figyelmeztetést adtak ki: 

  • Borsod-Abaúj-Zemplén
  • Fejér, Győr-Moson-Sopron 
  • Komárom-Esztergom, Nógrád
  • Vas
  • Veszprém
  • Zala

Az érintett területeken a villámlás jelenti az elsődleges veszélyforrást, de szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Csütörtökön nagyon erős UV-sugárzás várható, front nem érkezik, de a nagy meleg miatt migrén és fáradékonyság is felléphet. A nagy napi hőingás miatt fokozódhatnak a vérnyomásproblémák, szédülés és rosszullét is előfordulhat.

***

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. augusztus 01. 07:43
Régen is volt felmelegedés, máskülönben nem hívnák az a fagyos szigetet Grönlandnak, vagyis, zöldszigetnek, csakhogy akkor még kevesen éltek Európa területén, így Északra vonulhattak. Brit szigetekre, Skandináviába... De aztán megint jött a lehűlés és próbáltak visszatérni a régi területeikre, csak hogy azt már más népek belakták, így Északra szorultak....
Upuaut
2024. augusztus 01. 07:28
Sexykittyt nem lehetne kiiktatni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!