Sejthető volt: pampogott az ellenzéki média a határon túli gyerekek támogatása miatt

2024. augusztus 22. 22:10

Frappáns választ adott nekik Gulyás Gergely.

2024. augusztus 22. 22:10
null

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a csütörtöki kormányinfón arról kérdezték, miért nem terjesztik ki Magyarországra is a határon túli magyaroknak adott 100 ezer forintos iskolakezdési támogatást. A miniszter azt hangsúlyozta: 

akik Magyarországon gyermeket vállalnak, számtalan támogatásban, adókedvezményben részesülnek, míg a határon túliak „semmilyenben”. 

Egyet tudunk tenni: aki ennek ellenére azt vállalja, hogy akár nagyobb távolságra is, de magyar iskolába viszi a gyermekét, aminek köszönhetően megmarad magyarnak, annak a kormány tud adni az évkezdésnél egyszeri százezer forintos támogatást” – mondta a miniszter. Szavai szerint ez az összeg „lényegesen kevesebb, mint amit az anyaországi magyarok kapnak gyermektámogatás, családtámogatás címén, de mégiscsak fontos abból a szempontból, hogy minél többen maradjanak meg magyarnak a határon túli magyar kisebbségek tagjai közül is”

 

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2024. szeptember 08. 20:33
Helyes.
csakegyittlako
2024. augusztus 23. 16:11
Azok a Magyarok, akik a politikának nevezett sz@ar miatt ott vannak ahol, azok épp úgy Magyarok ahogy ti, vagy én, aki itt élünk. Azt ne boncolgassuk hogy ki, miért, és merre van. Mindennek meg van az oka. Azt hiszem, kevés kivétellel mostohább sors jutott nekik mint nekünk. Mert ahol élnek, ott vágják őket mert Magyarnak vallják magukat, és örzik a hagyományainkat, itthon meg nem igazán értik miért kell őket segíteni ha tehetjük. Hát nem kevesen vagyunk már így is? A gyerek meg nem tehet róla hová született. Mi is szívesen vesszük, ha valaki segítséget akar nyújtani, még ha nincs is rá szükségünk. Mert jó érzés kapni, még a szándék is melegít, ezért jó adni is szerintem. Írom ezt úgy hogy fityiszes sem vagyok. Csak egy Magyar itt élő melós. Mi mindig is ezért különböztünk a többi néptől, mert így gondolkodtunk.
rockercicc
2024. augusztus 23. 12:39
Támogassa a kölyköket az az ország ahol élnek, amelyiknek a szüleik adóznak.
Isten jobb keze
2024. augusztus 23. 10:47
A buta agymosott fideszes kommenteket olvasva, annyi jut az eszembe.. 1- szegény hazám.. 2- le a haza áruló fideszes szavazókkal. 3- A hazát meg kell menteni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!