Békés Márton elárulta, miben rejlik a magyar jobboldal sikere

2024. augusztus 15. 10:38

Egy hét múlva startol a Tranzit, ám a baloldal láthatóan megfutamodott a közéleti vitáktól.

2024. augusztus 15. 10:38
null

Nyitókép: Tranzit / Facebook

Több miniszter is részt vesz az idei Tranzit fesztiválon, amelyet augusz­tus 22–25. között rendeznek a jól megszokott helyszínen, Tihanyban – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Békés Márton, az eseményt szervező Kommentár Alapítvány kuratóriumi tagja. Előadást tart vagy beszélgetésben vesz részt Bóka János, Hankó Balázs, Lázár János, Nagy István, Rogán Antal, Szijjártó Péter és Tuzson Bence is.

Békés elárulta: a korábbi évektől eltérőenmindegyik ellenzéki párt visszautasította a nyilvános vitát a kormányoldal képviselőivel, annak ellenére, hogy a szervezők egyenlő esélyeket biztosítottak a feleknek.

Míg az előző években előfordult egy-egy vezetőnek nevezhető ellenzéki politikus, például a vereségét követően még Márki-Zay Péter is kötélnek állt, addig idén nemet mondott a Gyurcsány-párt, a Tisza Párt, a Momentum és az ironikus módon Párbeszédnek nevezett csoportosulás több politikusa is” – fogalmazott Békés Márton.

Közösségek közössége

Két nap alatt összesen harminc beszélgetést hallgathatnak majd meg a résztvevők, ami összesen három-három idősáv párhuzamosan zajló öt eseményét jelenti, idén közel száz előadóval. A beszélgetések nem passzív-frontális előadások, a kérdéseknek és a felvetéseknek lényeges szerepük van.

A tihanyi Tranzitok mindig kitüntetett helyet foglalnak el a rendezvénynaptárunkban, hiszen találkozásra és barátságkötésekre adnak alkalmat, a szokásosnál kötetlenebb formában, fesztiválhangulatban. 

A szerveződés módját közösségek közösségének nevezzünk. 

Jó példa erre, hogy a tihanyi fesztiválokon évről évre hosszabb és szélesebb az a sétány, ahová a kiállítók kitelepülnek, köztük állami intézmények és civil szervezetek, a honvédség és az Operaház, politikai és kulturális intézmények, újságok és agytrösztök” – sorolta Békés.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 15. 19:29
"Békés Márton elárulta, miben rejlik a magyar jobboldal sikere" Hol, mikor? Az egész cikkben sem tett ilyent. Hoppá már megint hazudik. :-(
Akitlosz
2024. augusztus 15. 19:27
"Békés Márton elárulta, miben rejlik a magyar jobboldal sikere" Abban, hogy zéró toleráns szemita. A szemitáknak mindegy, hogy jobb- vagy baloldal van hatalmon, ha az szemita.
Pelso j.
2024. augusztus 15. 19:20
Jól teszik, hogy nem vesznek részt, mit keresnének egy politikai ellenfél rendezvényén? Azt meg ebben a pár sorban nem árulta el az talpnyaló, hogy pontosan miben rejlik a jobboldal sikere. Segítek az eredmény vonatkozásában: A magántőke alapok összeharácsolt vagyonai.
gyaloggos
2024. augusztus 15. 17:30
GYALÁZATOS az ORBÁNIZMUS ténykedése! AZ első ORBÁN -kormány nagyon jó volt, az utóbbi kettő - a jelenlegi mindent visz - pedig ROSSZABB, mint az MSZP-SZDSZ-GYURCSÁNY - kormányok! LEHET megnézni a számokat, MAGYARORSZÁG pozícióját az EU - ban a különböző mutatók szerint ! S VAN pofátok SIKERRŐL mesélni, ORBÁN VIKTORT a MENNYEKBE repíteni, ÉGIG érő DICSHIMNUSZOKAT költeni róla!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!