Az arcátlanság, mely nem ismer határokat

2024. augusztus 15. 05:38

Mindez csak kordokumentum a jövő generációjának, ha ugyan lesz még olyan.

2024. augusztus 15. 05:38
null
Ábrahám Róbert
Ábrahám Róbert
PestiSrácok.hu

Nyitókép:Ábrahám Róbert Facebook-oldala

„Az arcátlanságnak, a pofátlanságnak is vannak fokozatai. No, de mégis! Az ember legmélyen valahol mégis azzal áltatja magát, hogy azért vannak le nem írt, ki nem jelölt, mindenki által elfogadott határok, ami alá már senki nem mer becsusszanni, bármennyire is vastag bőr legyen az arcán. Aztán jön a rideg felismerés. Van az az arcátlanság, ami már márványba kívánkozik.

Bocsánatot kérek, ha szövevényes ügyemmel untatom a nagyérdeműt, de mindaz, ami ma íródik, mind ezen online felületen, mind a magyar történelem jegyzetfüzetébe, az nem Önöknek, nem nektek szól! Mindez csak kordokumentum a jövő generációjának, ha ugyan lesz még olyan.

Szóval ez az egész akkor mélyült el, amikor is az ATV-ben nyitottam egy eszmetörténeti vitát a jakobinus diktatúra kapcsán. Másnap Puzsér érthetetlen módon rám támadt, és származásomra hivatkozva elvonta tőlem a jogot, hogy én a történelem ezen szakaszáról véleményt alkossak, és a családomat is a koszos szájára vette. Az asztaltársasága – Oszkár gyengécske ellenkezése ellenére – egyetértett abban, hogy bizony egy cigánynak nincs joga a francia forradalmat kritizálnia.

Napokkal később több hallgatói bejelentés következtében az NMHH vizsgálatot indított a Spirit FM-en elhangzott indokolatlan rasszista kijelentések miatt. Én azonban idióta módon nyilatkozatot küldtem a vizsgáló szerv részére, hogy mint a rasszista támadás elszenvedője be tudom mindezt a véleménynyilvánítás szabadságának, és arra kértem őket, hogy vegyék ezt figyelembe a vizsgálat során. Ugyanakkor megjegyeztem a Blikk részére, hogy bizony az ott elhangzottaknál még az első zsidótörvény is megengedőbb volt. ”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanced
2024. augusztus 21. 08:30
Tudom, hogy a magyar nyelv az egyik legbehezebb, de mostanában a magát újságírónak nevezők sem érteni magyar! A "szájára vesz" kifejezés NEM azt jrlenti, hogy megemlít! De ha az, hogy ha cigánynak nevezik a családodat neked becsmérlés, miközben cigány vagy, akkor ezt inkább a pszichológusoddal kellene megvitatnod!
Welszibard
2024. augusztus 16. 22:04
Nálunk nem a francia Felvilágosodás - (egyébként nagyon is ellentmondásos "jogegyenlősége) érvényesült, hanem Mária Terézia és József, a kalapos király rendeletei. A dicső győzedelmes francia polgárság úgy vágta szájba a francia parasztságot és a nemzetiségeket (a gyarmatokról nem is beszélve), hogy attól koldult, amikor ők is szerettek volna részesülni az "Egyenlőség-Testvériség-Szabadság" áldásaiból. Tehát végső soron Teljesen jogos volt Ábrahám Róbert újságíró felvilágosodás-kritikája, amelybe a faji sértő megjegyzéseket Puzsér indokolatlanul keverte bele.
Zokni
2024. augusztus 16. 09:49
“származásomra hivatkozva elvonta tőlem a jogot, hogy én a történelem ezen szakaszáról véleményt alkossak” - idáig olvastam. Ennek nyilván sok értelme nincs. Hacsak nem a francia arisztokráciához tartozik. De PS? Nem hinném…
Ez D-dúr és e-moll
2024. augusztus 15. 20:17 Szerkesztve
"Horst_Tappert ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. augusztus 15. 16:44 Na, te tetves bolsi, már megint a 9 millió fasisztára panaszkodsz?" Hülye-e vagy? Én harcolok-e az antiszemitizmusrasszizmus ellen vagy a doktorminiszterelnökúr, akinek a valagából a betyárkörtét szopogatod?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!