Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Tegyük naggyá Európát!

2024. július 03. 23:00

2024. július 03. 23:00
CROO, Alexander De; ORBÁN Viktor
Bóka János
Bóka János

Nyitóképen: Orbán Viktor és Alexander De Croo belga miniszterelnök találkozója Brüsszelben július 1-jén. A magyar kormányfő hivatalosan is átvette az Európai Tanács soros elnökségét a következő hat hónapra. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A magyar uniós elnökség jelmondata néhány nap alatt látványos karriert futott be. A brüsszeli buborékon belül és kívül sokakhoz eljutott az üzenet, hogy újra naggyá akarjuk tenni Európát. Sőt, mi több, olyan dolog történt, amire emberemlékezet óta nem volt példa: élénk vita bontakozott ki az elnökségi mottóról. A vita részben esztétikai jellegű, ami érdekes, de nem hasznos, mert ízlésbeli kérdésekben aligha lehet igazságot tenni – ha a szeletelt tósztkenyér és a mindenhez fogyasztható ketchup világában lehet még egyáltalán európai ízlésről beszélni. A vita másik része az Európai Unión kívüli politikai kommuniká­ciós párhuzamokról szól, ami ugyancsak érdekes, de semmivel nem hasznosabb: Magyarország nem az Egyesült Államok soros elnökségét látja el, Donald Trump pedig nem az Európai Unió elnökválasztásán indul.

Az elnökségi jelmondatról szóló vita azonban nemcsak érdekes, hanem hasznos is lehetne, ha a valóban fontos és érdemi kérdések körül zajlana. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­k­­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­i­­ ­p­u­­­n­­­c­­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. július 04. 09:51
Ugyan,Jani,Európa szégyene az orbán-rezsim.🫢
Haramia
2024. július 04. 09:07
A lényeget kerülgetik mint macska a forró kását. Más szóval körbe lőtték a céltáblát. Találat semmi.
II.baljoska61
2024. július 04. 05:23
Szánalmas...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!