„Örökre elhagyta a bandát” – elpusztult az egyik legjobb magyar mentőkutya

2024. július 09. 13:58

Smile a tavalyi törökországi földrengést követő mentés során is derekasan helytállt.

2024. július 09. 13:58

Nyitókép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán közölte, hogy Smile, az Életjel Mentőcsoport „apró, de nem csekély jelentőséggel bíró tagja örökre elhagyta a bandát”

Megjegyezték, hogy a kis tacskó 

„mindig is önálló döntéseket hozott, 

de megengedte társának, Turi Lacinak, hogy azt higgye, ő a főnök”. 

A Katasztrófavédelem felidézte, hogy „Smile 13 évvel ez előtt pontosan tudta, hogy ha elég kedvesen mosolyog ki abból a vásári ketrecből, amelyikben Laci észrevette, akkor még keresőkutya lehet belőle, 

több országba is eljuttathatja a gazdáját, és hősies helytállásáról cikkeket írnak majd a lapok”. 

Ismertették, hogy a keresőkutya nemcsak a romos, veszélyes terepen, a „földi poklokban” tudta, mi a dolga, hanem az előkelő fogadásokon, nagykövetségeken is elég jól viselkedett.

Bejegyzésüket azzal zárták, hogy „13 év egy kiskutya életében egy teljes életpálya. Köszönjük, Smile….”.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Smile-ról és gazdájáról korábban a Mandiner is beszámolt. Emlékezetes, hogy a kis tacskó 2023 elején volt éles bevetésen, a törökországi földrengések helyszínén.

A Szoljon riportjából az is kiderült, hogy Smile azért is volt különleges, mert több vizsgája is volt, ki volt képezve élő ember, holttest és vízben lévő holttest kutatására is, ám a romok között való kutatás sem jelent számára akadályt.

Gazdájával ott voltak a Hableány katasztrófája utáni mentésben is, ahol a holttestek felkutatásában segédkeztek, mert a katasztrófavédelem tudta, hogy a tacskó erre is ki van képezve. 

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­u­­­n­c­­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Phm045
2024. július 09. 19:30
Tacskó a mi kis csaladtagunk is. Teljes mértékben értem, amikor olvasom, hogy mindíg Smile volt a főnök. Kis makacs szívük viszi őket, ha kell erő felett. A kis makacs szívükben hatalmas szeretet. Smile kergesse a nyuszikat az örök vadászmezőkön.
Beszélgető
2024. július 09. 17:50
Vauuúúú... :o(
flesh ripper
2024. július 09. 16:55
Kedves tacsi! Sajnálom. Vizslásként, sajnálom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!