Óriási csalódás érhette azokat a kerületieket, akik hittek a baloldali városvezetés ígéreteiben a balatoni strandszezon kellős közepén

2024. július 09. 11:17

Úgy tűnik, Pikóéknak erre a szezonra sem sikerült gyermekbarát körülményeket kialakítani a józsefvárosi önkormányzati káptalanfüredi strandján.

2024. július 09. 11:17
Pikó András

Nyitókép forrása: Facebook

 

Kedden arról írt a Magyar Nemzet, hogy ugyan már elvitték a vitorlás hajókat a józsefvárosi önkormányzati káptalanfüredi strandjának partjáról, ám a beharangozott felújítás nem feltétlen tükrözi a valóságot.

A helyi lap, a Józsefvárosi Újság cikke szerint a strand tavaly kisebb-nagyobb felújítási munkálatokon esett át, aminek köszönhetően megújultak az öltözőkabinok és a vizes blokkok, a homokozó, a strandröplabdapálya és a padok. „A strandon napernyők, kerti székek és asztalok használatára van lehetőség, de lett fedett uzsonnázóterasz, és könyvkölcsönzésre is van mód. A gyerekek pedig, ha megunták a pancsolást, hintázhatnak vagy csúszkázhatnak a drótkötél csúszópályán” – írták.

Csakhogy a Magyar Nemzet egyik olvasója épp a múlt héten járt Káptalanfüreden, és állítása szerint – képeket küldve a szerkesztőségnek –

a Pikó András vezette önkormányzatnak az idei szezonra sem sikerült gyermekbarát körülményeket kialakítani a strandon.

A portál korábban megírta, a józsefvárosi önkormányzat a kispesti önkormányzattal megállapodott, hogy a helyben lévő XIX. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő faházas tábor fogadja a józsefvárosi gyermekeket is. „Ez jó hír is lehetett volna” – fogalmazott az újságíró, ám egy két évvel ezelőtti szerződéskötés miatt a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület, és egy vitorláscég, az RS Sailing is birtokolta ezt a területet. A Pikó András-féle baloldali polgármester vezette önkormányzat véleményes döntése miatt a józsefvárosi gyerekek által használt strand jelentős részén jolle vitorláshajókat tároltak, ezenfelül az egyesület vitorlástábort is szervezett gyermekeknek júniustól augusztus végéig.

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­É­r­t­é­­­k­­­e­l­­­d­­­ ­a­­ ­­s­­z­­­e­x­­­i­­ ­p­u­n­­­c­­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
T. Péter
2024. július 09. 14:52
Hogyne, persze, "óriási csalódás érhette őket". Sikerült egy leszerelt hintát lefotózni, és közel negyvenfokos melegben még a fű is száraz egy kissé. Szerintem ez az évszázad botránya, ilyen még nem volt, Káptalanfürednek annyi, de valószínűleg az egész Balatonnak búcsút inthetünk ezek után.
Osztap_Bender
2024. július 09. 13:14
Vajon a fideszes fejesek gyerekeit hová viszik az elvtársak a Balatonon? Régen Őszödön volt ilyen gyermeküdülő a fő párttagok gyerekeinek, vajon meg van még?
Krupp Skya
2024. július 09. 13:12
Ennyit lehet várni a Pikó vezette ÁVH-tól, viszont új akasztófákra, a felakasztottak becsavarására dróthálóra, manikűrkészletre mindig van pénz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!