Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Merész kijelentés: a lengyel politikus szerint „van valami a magyarokban, ami miatt mindig rosszul választanak”

2024. július 04. 21:00

Pawel Kowal kemény véleményt fogalmazott meg hazánkról.

2024. július 04. 21:00

Nyitókép: MAXYM MARUSENKO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Orbán Viktor kedden a háború kezdete óta először járt Kijevben, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – emlékeztetett a Do Rzeczy.

„Kijev tudomásul vette Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszünetre tett javaslatát az Oroszországgal való béketárgyalások megkezdése érdekében, de ezt a tervet nem tartja reálisnak” – mondta Igor Zhovkva, az ukrán elnöki kancellária helyettes vezetője.

A parlament külügyi bizottságának vezetője, Pawel Kowal a TVN24-en úgy fogalmazott, hogy a magyar miniszterelnök még nem tett semmi olyat, ami miatt meggondolná magát Orbán politikájával kapcsolatban.

Van valami a magyarságban, amiért mindig rosszul választanak”

– mondta Kowal, majd így folytatta: „barátságos nemzetük egyfajta szerencsétlensége, hogy amikor valamit választani kell, akkor rosszul választanak”.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­k­e­l­­d­­­ ­­a­ ­­s­­­z­e­­­x­i­ ­­­p­­u­n­­c­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
BBrutus
2024. július 05. 08:09
Van benne igazság. 2004-ben is szarul választottunk, amikor beléptünk az EU-ba.
tferenc-2
2024. július 05. 07:05
Önök lengyelek a történelem folyamán sokszor nem voltak függetlenek, és ma sem azok. A lengyel területek nagy része jelentős lengyel kisebbségekkel Ukrajnában vannak. Nyugati határaik mesterségesen lettek kialakítva a II. világháború után, és ezek javarészt német területek. Délen Trianon óta még történelmi magyar területeket is birtokolnak! Elgondolkodtató, hogy miért van ekkora önbizalmuk a jelenlegi helyzetben a német - orosz harapófogóban. A történelmük folyamán már voltak ilyen helyzetben, és szűntek meg hosszú időre államként létezni! Mi magyarok a lengyel népet tiszteljük, és amennyire lehetett még erőnkön felül is segítettünk (mint ahogy a lengyel nép is tette nemzetünkkel 1956-ban) Továbbra is azt fogjuk tenni, amikor majd újólag veszélybe kerül a létük, és ezért nem kell, hogy eltűrjük ezeket a bírálatotokat ettől a nemzettől.
Reszelő Aladár
2024. július 05. 06:43
Igaza lehet… Mondjuk ők a győztesek oldalán álltak 1945-ben. Mit is kaptak ajándékba? Pont ugyanazt, amit mi büntetésként: 40 év kommunizmust és ugyannyi év lemaradást s nyugati világtól. És hol vannak most? A leghangosabban keménykednek a ruszkikkal szemben, hogy majd az egyik szuperhatalom a bolygó másik csücskéről megvédi majd őket, pont mind a világháború idején ígérték. De addig is előszeretettel áldoznak be sokmindent a szövetségeseikért. A hála pedig most is el fog maradni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!