Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Kubatov Gábor: Magyar Péter „focistafeleség” volt, ma már csak egy ripacs

2024. július 04. 18:32

Gyurcsány Ferencről, az európai parlamenti választásokról, az elhíresült Kubatov-listáról, valamint a Ferencvárosról is beszélt a pártigazgató az Index Konkrétan Rónai Egonnal legújabb adásában.

2024. július 04. 18:32

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Persze, hogy létezik Kubatov-lista, de ebben semmi szégyellnivaló nincs, más pártoknak is van ilyenje. Mi ezt a munkát már régóta csináljuk, 20 éve gyűjtjük az aláírásokat” – jelentette ki Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke, a Ferencvárosi Torna Club vezetője az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában.

A politikus leszögezte, az ellenzéki vádakkal szemben semmilyen illegális adatgyűjtést nem végeznek a Fidesz aktivistái, azon választópolgárok ugyanis, akik szerepelnek a nyilvántartásában, maguk járultak ehhez hozzá.

A Fidesz mozgósítási rendszere jól vizsgázott

Erről szól a politika, nem? Hogy felkeressük a választóinkat és személyesen beszélgetünk velük, nem csak üzenetekkel és telefonokkal bombázzuk őket – hangsúlyozta a Fidesz pártigazgatója.

Kubatov szerint 

a Fidesz mozgósítási rendszere ezúttal is jól teljesített, hiszen ők az egyetlen párt ma Magyarországon, amely egy nap alatt képes elérni egymillió embert. 

Szerinte ez Európában is egyedülálló, talán csak Szerbiában Aleksandar Vučićék építettek hasonló aktivistahálózatot.

Elárulta azt is, hogy egy nappal a választások előtt már meg tudja becsülni a visszajelzések alapján, hogy körülbelül hány szavazatot fognak végül kapni. Ez a legutóbbi EP-választáson is így volt, mindössze 50 ezer szavazattal tévedett. Elismerte azonban, hogy a mozgósítás és a választópolgárok felkeresése önmagában még nem elég a győzelemhez, becslése szerint 4-5 százalékot tud hozzáadni a végeredményhez.

Minden erőnket beletettük ebbe a választásba, szükség is volt rá” – jelentette ki.

Gyurcsány nem adja könnyen a bőrét

Az európai parlamenti választáson kapott több mint 2 millió voksból azt a következtetést vonta le, hogy az emberek többsége egyetért a kormányoldallal a béke kérdésében, ez pedig szerinte jó dolog. Arra a felvetésre, miszerint az ellenzék is nyilvánvalóan békét szeretne a szomszédunkban zajló háború esetében, Kubatov úgy felelt, hogy Orbán Viktor mindent megtesz annak érdekében, hogy legalább a béketárgyalások megkezdődjenek az oroszok és az ukránok között, ő azonban a baloldaltól még az igyekezetet sem látta ebben az ügyben.

Arra a kérdésre, hogy örülnek-e ennek a kormánypártban, Kubatov azt mondta, nem tudja, de ő személyesen egy karizmatikus embernek tartja az egykori miniszterelnököt, aki egy darabig komoly ellenfelük is volt, de aztán

olyat hibázott, amely végleg megpecsételte a sorsát.

A Fidesz pártigazgatója szerint amúgy is teljesen mindegy, hogy ők mit gondolnak az ő visszavonulásáról, mert Gyurcsányt szívós embernek tartja, aki 

nem adja egykönnyen a bőrét, 

így szerinte még sokáig fog tartani ez a küzdelem vele.

Magyar Péter „focistafeleség” volt, ma már csak egy ripacs

Magyar Péterről is megvolt a véleménye Kubatovnak. A Fidesz alelnöke elmondta, régóta ismeri őt, mert jóban volt a volt feleségével, Varga Judittal, gyakran megfordultak korábban együtt a Fradi meccsein is, ahol szerinte Magyar volt mindig az egykori igazságügyi miniszter „plusz egy fője”. 

A Tisza Párt alelnökét korábban „focistafeleségnek” is nevezte emiatt, most pedig azt mondta, egy ripacsnak tartja.

Kubatov úgy látja, Magyar Péter az egész kampányban magáról beszélt, ez pedig nagyon távol áll attól, ahogy ő a politikáról gondolkodik. Szerinte a Tisza Párt alelnökének hirtelen jött sikere egy világtrend része, amelyre érdemes odafigyelni, de félni nem fél tőle. A  megjelenése szerinte nem ártott különösen a Fidesznek, becslései szerint körülbelül 2 százaléknyi szavazót vitt el tőlük, a baloldalt viszont romba döntötte.

A beszélgetés ITT érhető el.
 

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:26
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­­­k­­­e­­l­d­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­­e­­­x­i­­ ­p­­u­n­­c­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
gyaloggos
2024. július 04. 22:50
Lajoss! KUBATOV nem lesz nehéz helyzetben 2026-ban , a választást illetően.
Lajoss
2024. július 04. 21:42
Ez a ripacs fog megszopatni benneteket 26-ban…😉
gyaloggos
2024. július 04. 21:27
A KUBATOV - listával kapcsolatosan! AZÉRT mégsem működött most tökéletesen, mert NEM VITÉZY DÁVID ma Budapest főpolgármestere. AZ egyébként tény, hogy amióta KUBATOV intézi a választásokat abban a pártban, MINDEN választást megnyertek. AKITŐL átvette a stafétabotot, már nem él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!