Jelöléseket vár az Európai Bizottság: Bóka János neve is felmerült

2024. július 26. 22:24

A jelölésre a Bizottság megválasztott elnöke augusztus végi határidőt tűzött ki.

2024. július 26. 22:24

Nyitókép: Bóka János Facebook-oldala

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen, augusztus végéig várja az EU-tagállamok vezetőitől az uniós biztosi posztokra tett jelöléseket. Az atv kérdésére, hogy Bóka János, az Európai Uniós ügyekért felelős miniszter vállalná-e adott esetben a jelölést, a minisztérium sajtóosztálya közölte: „Ursula Von der Leyen egy férfi és egy női jelöltet kért minden állam- és kormányfőtől abban az esetben, ha nem az aktuális biztost jelöli újra.”

Bóka János a Kormányinfón elmondta, hogy Magyarország már megkapta a biztos-jelölésre vonatkozó felkérést. „A jelölésre a Bizottság megválasztott elnöke augusztus végi határidőt tűzött ki” – tette hozzá. Bóka hangsúlyozta, hogy 

a jelölés joga a miniszterelnöké, aki a megfelelő időben tájékoztatást fog adni.

Korábban Győri Enikő fideszes EP-képviselő neve is felmerült, hogy ő lehet az új uniós biztos-jelölt Várhelyi Olivér utódaként, a portál kormányközeli forrásai Várhelyi Olivér újrázását sem zárták ki. A kormányközeli források azt is hangsúlyozták, hogy Bóka János miniszter neve is reális jelölt lehet, hiszen rendkívüli felkészültséggel bír és jól ismeri az összes uniós brüsszeli dossziét. Végső döntés azonban csak a júniusi európai parlamenti választások után kialakuló erőviszonyok függvényében születik meg.

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­k­­e­­­l­­d­­ ­a­­­ ­­­s­z­­e­­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­­c­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
oberennsinnen49
2024. július 27. 07:02
Bóka János minőségi politikus, rá ITTHON van szüksége az országnak. Ne menjen Brüsszelbe, mert ott csak díszlet lesz és ez számára is - kevés.
states-2
2024. július 27. 04:47
Nem kellene ebből a háborús uszító kommunista csürhéből, amit ma Brüsszel jelent, kilépni végre?
sonira
2024. július 27. 01:14
Ti senkik vagytok, és bele fogtok dögleni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!