Íme, Csernus Imre mélyelemzése a Himnuszról: Mi mikor énekeljük teli szájjal? (VIDEÓ)

2024. július 09. 07:41

A pszichológus nem kertelt.

2024. július 09. 07:41

Nyitókép: csernusdoki.hu

Egy TikTok-ra kikerült interjúrészletben Csernus Imre pszichológus a „keserű” magyar himnuszról is ejt pár szót, ami megalapozza a nép hangulatát. Könyvében erre példát is hoz Csernus, vezeti be a témát az interjú készítője: az olasz himnusz például teli van energiával a magyarral szemben, ami a focimeccsek hangulatát is megalapozza. 

Csernus elmondja: 

sok sportolóval beszélt, és úgy tűnik, kevésnek adja meg a himnusz a plusz energiát,

amire szükség volna. „Érdekes, hogy egy nép hogyan áll az életéhez, azt látni abból, milyen intenzíven énekli a himnuszát. A portugálok és a törökök is teli szájjal éneklik. 

Mi mikor énekeljük teli szájjal a himnuszt?”

A himnuszcserét pedzegető kérdésre a pszichológus így válaszolt:

„Ezt majd a nagy többség eldönti.”

 

Összesen 305 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­­k­­­e­­l­­­d­ ­­­a­ ­s­z­­e­­x­­i­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
polárüveg
2024. július 17. 13:06
dr. Csernus úr nem érti. Mondjuk ezen nem is csodálkozom, hogy nem tudja, hogy a himnusz és az induló között mi a különbség. Nem tudja, hogy a himnusz vagy fohász valakihez vagy dicsőítése valakinek, ahol ez a valaki: Isten. És tőle várják a himnuszt éneklők a kegyelmi ajándékokat. Nem tudja, hogy az indulót menetelésre találták ki, ahol emberek vannak, és érdekes, hogy ezek az indulók nem az Istenhez való menetelésről szólnak, hanem célokról és azok megszerzéséről. Nem kiimádkozott ajándékról. Akárhány diplomája lehet dr. Csernus úrnak, ezt nem érti, mert nem akarja érteni.
presque
2024. július 10. 10:54
Imre, tudsz magyarul? Tudsz olvasni? Nézzük akkor "Isten áld meg a Magyart". -Mondom ÁLD- haló, hallod? ÁLD. Jó kedvel, bőséggel. Mondom JÓ KEDVEL, hallod BŐSSÉGGEL. Mondom még egyszer BŐSÉGGEL. Mi a baj ezzel? Mi a keserű ebben? Ez egy Imádság ember. Szoktál te imádkozni? Áh hagyjuk.
rugbista
2024. július 09. 15:44
Azért az érdekes, hogy a legeredményesebb rögbiválogatott himnusza így kezdődik: "God of Nations" és úgy végződik: God defend New Zealand". Mégis általában nyernek. A világ összes válogatottjával szemben pozitív a mérlegük. A zenéjük sem egy csinnbummcirkusz. Ezen kívül az angol (brit) himnusz szövege is szégyenteli. Ezért nyernek ritkán. Főleg fociban, az igaz. Biztos azért, mert qrvára kirekeszti a nem hívőket. A Kimigayónál csendesebb, elgondolkodóbb himnusz meg nincs is. Aki persze azt gondolja, hogy a japán nép eleve feladja harcot, bármiben, az hülye, mint te, barom pinty, csernussal együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!