Ilyet még nem látott! Fogolyzendülés tört ki egy magyar javítóintézetben (VIDEÓ)

2024. július 07. 07:20

Rendkívül ritka esemény történt Debrecenben.

2024. július 07. 07:20

Nyitókép: Képernyőfotó

A Tények arról tájékoztat, hogy egy debreceni javítóintézetben 

nyolc fiatalt állítottak bíróság elé, mert társaikat megverték, a nevelőket és a rendészeket pedig megalázták és fenyegették.

A bandában egy olyan szlengnyelvvel kommunikáltak, amelyet más nem értett, csak ők, így a személyzet nem tudhatta előre, hogy mire készülnek. A tetteseket bíróság elé állították és több esetben már ítéletet is hirdettek. Többen börtönbe kerültek az intézetből, egy fiú azonban megszökött – derült ki.

Tervszerűen, a vezető csoporttagok irányításával szabotálták, ellehetetlenítették a nevelők, valamint a rendészek munkáját – mondta Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője.

A feladataikat nem, vagy csak többszöri felszólítás után voltak hajlandók elvégezni, míg gyakran „műbalhéztak”, amely azt jelentette, hogy 

uszították egymást, illetve a társaikat zaklatták, hogy féljenek tőlük.

„Tiszteletlenül, tegező formában beszéltek az intézet dolgozóival, őket megalázó kifejezésekkel illették a többi növendék előtt is” – tette hozzá a szóvivő.

A legsúlyosabb vádpont a fogolyzendülés, ami hazánkban rendkívül ritkának számít.

Lakatos Olivér ügyvéd azt mondta a Tényeknek, hogy még nem találkozott ilyennel a praxisában. 

Nagyon ritka és speciális bűncselekmény, 

tekintettel arra, hogy speciális alany követheti el, jelen esetben kizárólag a fogvatartott” – nyilatkozta.

A megvádoltak közül többen már az előkészítő ülésen elmarasztaló ítéletet kaptak, egytől három és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntették őket. Négy vádlott esetében már jogerős az ítélet, egy vádlott fellebbezett, ketten kérték a tárgyalást, 

egyikőjük pedig jelenleg is szökésben van.

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2024. július 07. 18:53
Romakultúra
2024. július 07. 17:18 Szerkesztve
Zabolázatlan cigányok. ---(csoportosan---- ---bűnszövetségben--- ---a fenálló rend ellen --- ---mások félelembentartó terrorizálásával --- = min. 5 év nem sitt, hanem fegyház!)
rockercicc
2024. július 07. 15:02
Cigánylázadás. Rohadna rájuk a lakat!
google-2
2024. július 07. 13:12
Csak nem találkozni akartak a Tisztelet és Szabadság Párt alelnökével és nem engedték meg nekik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!