Hétvégi időjárás: enyhül a kánikula szombaton, de vasárnap újból teljes erővel fog sütni a Nap

2024. július 19. 23:03

A hétvége első napján a nyugati, a második napján a keleti országrészben van esély számottevő csapadékra.

2024. július 19. 23:03
null

Nyitókép: Facebook

Egy, a hazánkat elérő peremhullám miatt visszaesik a hőmérséklet szombaton, vasárnap pedig ismét naposra fordul az idő – közölte hétvégi időjárás-előrejelzésében a HungaroMet. A peremhullám hatására az ország kettészakad szombaton: a Dunántúlon lehűlés, a Dunától keletre ismét 30 fok feletti hőmérséklet várható.

Az előrejelzés szerint július 20-án, szombaton tovább növekszik a felhőzet, a keleti, északkeleti országrészben a jellemzően fátyolfelhős ég mellett több, nyugatabbra a felhős idő mellett kevesebb napsütés valószínű, akár tartósan borult tájak is lehetnek. Elszórtan valószínű eső, zápor, nyugaton és délen néhol zivatar is lehet. Keleten, északkeleten legkisebb a csapadék esélye. 

Az északkeleti, északi szelet élénk lökések kísérhetik.

34 foknál nemigen lesz melegebb az országban, de a dunántúli részeken 25 fokos hőmérsékletre is van esély. A holnapi napon zivatar miatt csak a két délnyugati vármegyére, Vasra és Zalára adtak ki elsőfokú, azaz sárga figyelmeztetést. Magas középhőmérséklet miatt Csongrád-Csanád és Békés megyékben második szintű (sárga) figyelmeztetés lesz érvényben, öt megyére pedig első szintű figyelmeztetést adtak ki.

Vasárnap azonban már újra sok napsütésre számíthatunk, csak keleten fordulhat elő zápor, zivatar. A hőmérséklet hajnalban 15, 22, délután 29, 35 fok között várható.

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­­k­­­e­l­d­ ­a­ ­s­­z­e­­x­i­­­ ­p­­u­­n­­c­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Oldalkosár
2024. július 19. 23:19 Szerkesztve
Három hét poklot követően jövő hét közepén a Dél-Tiszántúlon is vége szakadhat a 30 fok feletti maximumoknak. Már várjuk nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!