Helyretette a Transparency Internationalt a hatósági vezető

2024. július 16. 09:37

„Mi semmi mást nem csinálunk. Pusztán kérdezünk” – reagált a jelentős külföldi forrásokból gazdálkodó szervezet állításaira Lánczi Tamás.

2024. július 16. 09:37
LÁNCZI Tamás

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Egyedi, átfogó jellegű vizsgálatot indított először a Transparency International Magyarország (TIM) tevékenységével, majd az Átlátszóval kapcsolatban a Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZH), írta meg a Mandiner.hu.

Ezt is ajánljuk a témában

A TIM alkotmányjogi panasszal élt, a jelentős külföldi forrásokból gazdálkodó szervezet állítása szerint az Alaptörvénnyel összeegyeztethetetlen a Szuverenitásvédelmi Hivatal létrejötte és tevékenysége, továbbá a szuverenitásvédelmi törvény több rendelkezése. Mire a hivatal portálunk érdeklődésére azt írta, hogy panaszuk alkotmányjogi értelemben teljes nonszensz, de a TIM lépése „azért is érthetetlen, mert az elmúlt hónapokban több vizsgálati bejelentést is tettek, amivel elfogadták a hivatal működését”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügy most ugyancsak előkerült a Hír TV Napi Aktuális című műsorában, ahol Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke reagált a Transparency felvetéseire.

„A vizsgálatot nem fogják tudni megakadályozni, azt le fogjuk folytatni – mondta Lánczi Tamás. – Annak ellenére, hogy a Transparency nem működik együtt, s hogy a szervezet fittyet hány a magyar törvényekre. Kérdéseinkre, adatigényeinkre eddig nem kaptunk választ, most megpróbálunk újból válaszokat kapni.

Ám ha ez megint nem fog sikerülni, más módon fogunk ezeknek az információknak utánajárni.”

Megjegyezte, a szervezet működése egyáltalán nem átlátható (mint azt egyébként a neve sugallaná), tevékenységüket titkolják.

A hivatal elnöke leszögezte, az sem fogja őket megállítani, hogy miután a TIM-hez fordultak kérdéseikkel, adatigényléseikkel, pár napra rá az Egyesült Államok külügyminisztériuma is aggodalmát fejezete ki a vizsgálódás miatt. „Mi semmi mást nem csinálunk. Pusztán kérdezünk” – fűzte hozzá Lánczi Tamás.

A műsort alább nézhetik vissza:

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­k­­­e­­l­­­d­­ ­a­­ ­­s­z­­­e­­­x­i­­­ ­p­­­u­­n­­c­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
slimemold-2
2024. július 16. 16:16
blackorion93 2024. július 16. 10:43 "Faszomnak kell ez nyomorult közjáték?! Tiltsátok be ezeket a média tartalmakat, nem kell túlgondolni. " Ostoba, sötét paraszt. Még életedben nem láttál jogszabályt. Mi lenne benne? Fideszes korrupciót leleplezni tilos?
2024. július 16. 12:11 Szerkesztve
Ez még azért is szép, mert pl. Ligeti Miklós a Transparency International Magyarország jogi igazgatója az Integritás Hatóság korrupcióellenes munkacsoportjának tagja... Mi a sz@rt keres egy ilyen NGO szervet tagja az Integritás Hatóság tagjai között, akik aztán az unionak küldözgetnek jelentéseket... Miközben maguk nem óhajtják az ellenőrzést... Úgy, hogy a fickó pl ezek szerint állami szervnél dolgozik, azért fizetést kap (tőlünk). És kb ellenünk dolgoznak... Amúgy érdekes ez az Integritás Hatóság is na... Érdemes megvézni a honlapjukat... A három vezető neve, vagyonnyilatkozata, egy általános szmsz, meg működési ábra van feltüntetve... Sehol a tagok, hányan vannak, kik ők? Semmi... Egy rohadt kórháznak a honlapján már lassan a takarítónőig fel kell tüntetni, név szerint (sokszor már kép is ajánlott!), hogy kik dolgoznak ott... Ezek meg állítólag az EU-s pályázatokat átvilágító sz@rok, akik aztán jelentenek az EU-nak... De még a munkatársak neve sincsenek feltűntetve...
somatic335 - Legyetek bátorak
2024. július 16. 11:25
Kibaszott ÁVH.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!