Felrobbant egy motorcsónak a Dunán, többen égési sérüléseket szenvedtek

2024. július 31. 16:48

Az ügyben vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indítottak büntetőeljárást.

2024. július 31. 16:48

Nyitókép illusztráció. Fotó: Facebook

Robbanás történt egy motorcsónakon a Dunán kedden Hartánál. A hajón hatan utaztak, három felnőtt és három gyerek. Öten a vízbe ugrottak a lángoló hajóról, őket a közelben lévő hajósok mentették ki a vízből. Két gyereket a mentők kórházba szállítottak – írta a Bács-Kiskun vármegyei hírportál a Kossuth Rádió Krónika című műsorának értesülései alapján.

Úgy tudni, a motorcsónak három felnőttel és három 14 év körüli gyermekkel a fedélzetén Hartáról indult el Dunaföldvár felé. A hajó alig tett meg néhány száz métert, amikor 

berobbant a motortérben összegyűlt benzingőz. 

A lángok pillanatok alatt elborították a hajó hátsó részét, a tűz és a füst elől az utasok a vízbe ugrottak, miközben a hajó vezetője egy tűzoltókészülékkel megkezdte az oltást.

Több hajós is a bajbajutottak segítségére sietett és végül mindenkinek sikerült partot érnie. Két gyermeket a mentők égési sérülésekkel kórházba vittek. A Kossuth Rádió értesülései szerint 

az ellátás után mindkettőjüket hazaengedték.

A rendőrség a kishajót lefoglalta. Az ügyben vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indítottak büntetőeljárást – tájékoztatta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Krónikát.

 

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2024. július 31. 20:10
A BMW-vel már kevésbé lehet villantani, az idióták nyergelnek át motorcsónakokra. Most legalább az utasok megúszták ellentétben a múltkorival. Ezek azt hiszik a Dunán röpülhetnek a lóerők. Lesz ebből még több is ha a rendőrség és bíróság nem áll végre a sarkára ezekkel a mutatványosokkal kapcsolatban.....és hát az úszó monstrumok sérthetetlen kabinjában túlságosan nagy biztonságot érző kapitányokat is ideértve
Fregoli
2024. július 31. 17:15
Ezért kell kiszellőztetni, indítás előt. Főleg ekkora melegben. Pedig itt elvileg nem adnak kamujogsit, csak szuper képzés után komoly vizsgával. Minden máshol is jó papír nem elfogadott :)
connorj
2024. július 31. 16:56
🙁🙁🙁
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!