Európa politikai újjászületése

2024. július 10. 22:33

2024. július 10. 22:33
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás

Elképesztő békediplomáciai nagyüzem jellemzi Magyarország európai uniós soros elnökségét. Orbán Viktor kormányfő elnökségi mandátumának első napján egy huszárvágással Kijevbe utazott Volodimir Zelenszkijhez, hogy egyeztessen az ukrán elnökkel, és megtegye a dátumhoz kötött fegyverszüneti tárgyalásos ajánlatát, ami a béke előszobája lehet. Néhány nappal később már Moszkvában volt Vlagyimir Putyinnál, majd vasárnap Pekingbe repült a kínai elnökhöz, Hszi Csin-pinghez. Innen egyenesen a globális Nyugat politikai fővárosába, Washingtonba ment, a NATO-csúcsra. A kormányfő két hét alatt a világ minden tényleges vezetőjével tárgyalóasztalhoz ült, ennél többet képtelenség tenni a békéért. Néhány nap alatt bejárta a világot, hogy megoldást találjon arra az atomháborúval fenyegető ukrán–orosz krízisre, amelyet a Nyugat alaposan félrekezelt, és globálissá tett. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. július 13. 02:04
Egy új politikai vátesz dicsőséges bevonulása Washingtonba! 👇👇👇 www.tiktok.com/@insidegeopolitics/video/7390461354525674783
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!