Elképesztő fejlemény: Roska Botond lehet a következő Nobel-díjas magyar tudós (VIDEÓ)

2024. július 13. 20:29

„Krausz Ferenc is éppen egy évvel a Nobel-díj odaítélése előtt kapta meg a Wolf-díjat” – emlékeztetett György László a TikTok-videójában.

2024. július 13. 20:29

Nyitókép: AXEL HEIMKEN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Wolf-díjat kapott Roska Botond magyar neurobiológus. Kutatásai fókuszában a látás helyreállítása áll – olvasható a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Roska Botondnak a 2024. évi orvosi Wolf-díjat a vak emberek látásának ontogenetikai eszközökkel történő helyreállításában elért jelentős kutatási eredményei alapján ítélték oda.

Az elismerést a tudományos közösségben a Nobel-díj előszobájaként szokták emlegetni, tekintettel arra, hogy számos Wolf-díjas kutató nyert később Nobel-díjat – emelik ki a közleményben.

Roska Botond jelenleg a svájci Institute of Molecular and Clinical Ophthalmology Basel (IOB) igazgatója, a magyarországi BrainVisionCenter (BVC) alapítója és kutatója. A BVC keretében végzett magyarországi kutatásaihoz a kormány 5,2 milliárd forintos támogatást biztosított 2022 és 2024 között. Magyarországon is évek óta aktív kutatómunkát végez – olvasható a közleményben.

Krausz Ferenc is éppen egy évvel a Nobel-díj odaítélése előtt kapta meg a Wolf-díjat”

– emlékeztetett György László a TikTok-videójában.

(MTI)

***

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. július 14. 10:17
Gratula neki. De az átlag kocsmai Bélának mi köze van ehhez a sikerhez? Pont semmi. Ne legyél te is Béla!
Akitlosz
2024. július 13. 23:30
Tudósok szeretnek úgy magyarázni, mintha egy láthatatlan varázsgömböt tartanának a kezükben.
LPJ53
2024. július 13. 21:13
Ha megkapja, a románok kijelentik ,hogy neve elég gyakori ottan, ergo övék a dicsőség.
pollip
2024. július 13. 20:58
Úgy legyen:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!