Egy mentalitás újabb csődje

2024. július 08. 09:06

Két mondat Donáth Annától, a Momentum vezetőjétől, melyek az „arisztokratikus, bénító és megrendítő valóságvakság”-ról tanúskodnak.

2024. július 08. 09:06
null
Fehér Renátó
Mérce

Nyitókép: Képernyőfotó

»Abban vagyok érdekelt, hogy a fiam lásson még havat, és anyák napján hozzon nekem orgonát (…) laposföldhívőkkel nem tudok vitatkozni.« (Partizán, 2024. május 17.)

Amikor a Momentum listavezetője az EP-listavezetők Partizán-vitájában azzal címkézte egyik ellenfelét, hogy az laposföldhívő, azzal hátat fordított a demokratikus vitának, amelyet egyébként oly fontosnak tart. A két legerősebb listavezetővel ellentétben jelen volt a pódiumon, de a vitától ő is elállt: laposföldhívőkkel ugyanis nem tud vitatkozni. Ez a vita- és válaszképtelenség visszavonultatta a politikust a kommentszekcióba, vagy az elit érv nélküli elefántcsonttornyába, ahonnan nem látszanak a szavazók. És ha látszanának is: tévhit, hogy az ellenszenves ellenfél puszta megvetése elegendő volna a mozgósításukra.

Persze nem ő az első és nem is az utolsó, aki beleesik ennek a történelmi-politikai-taktikai tévedésnek a csapdájába. De ez működött valaha? Nem kellett volna legalább megfontolni ennek az ellenkezőjét, 10 év után megint, mondjuk a valaha beígért politikai generációváltás jegyében? De túl az erkölcsi felháborodás(om)on: ezúttal bevált? Az eredményeket ismerjük.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 08. 12:22 Szerkesztve
Meg kell válogatni, hogy kivel, mikor és milyen témában érdemes vitatkozni! E kérdésben az egyetemes - akár a vitát elutasító vagy melletti - kijelentések értelmetlenek! Nincs értelme mindenre reagálni és nem is lehet! Aki, mindenre reagál az rosszindulatú provokátorok áldozataként szamárságokkal tölti az idejét. Az én életem értékesebb annál, hogy mindenre reagáljak! Ez egy elvi álláspont és semmi köze Donáth Annához, akinek a politikai nézeteit nem osztom! NO MIGRATION, NO GENDER, NO WAR! Továbbá úgy gondolom, hogy: A Soros birodalomnak vesznie kell! A nyitott társadalom eszméjének vesznie kell! /Marcus Porcius Cato Maior után/
piramis-2
2024. július 08. 10:58
Oximoron nevű, szélsőségesen ostoba barom! Te balos buzi! Azt firkálod a szennylapodban: "Amikor a Momentum listavezetője az EP-listavezetők Partizán-vitájában azzal címkézte egyik ellenfelét, hogy az laposföldhívő, azzal hátat fordított a demokratikus vitának, amelyet egyébként oly fontosnak tart." Ti b+ a "laposföldhívő"-t a szélsőjobbal és a nácival és a populistával és mi egyébbel helyettesítitek napi szinten, te tuskó!!! A ballisi csürhe a hazugságok és kirekesztés nagymesterei. Magasról tesznek a demokratikus vitára.
Dixtroy
2024. július 08. 10:49
"hátat fordított a demokratikus vitának" Ne legyél már ilyen naív, ezek a libernyák szektahívők soha nem akartak vitatkozni, nekik az a vita, ha ugyanazt fújod mint ők, ha meg nem, akkor diszkvalifikálva vagy, laposföld hívő, fasiszta, agymosott, propagandista ésatöbbi. Sosem voltak mások, most jössz rá?
Megtalálta
2024. július 08. 10:46
Nem kedvelem egyáltalán Donáth Annát, de nem ártana ismerni a kontextust. Laposföld-hívővel én sem nagyon tudnék vitatkozni, és nem tudom, hogy mire reagált így.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!