Amikor Orbán Putyin cellakísérője lett

2024. július 11. 09:23

Ha Putyinhoz már nem lehet közelebb férkőzni, akkor kétségbeesett gesztusként Kirill emberein – esetünkben Hilarion metropolitán – keresztül törleszkedik Orbán.

2024. július 11. 09:23
Papp Réka Kinga
HVG.hu

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP

„Sajátos fogalmai vannak a magyar kormánynak a vallási szabadság védelméről. Mostanában inkább a vallási vezetők szabadsága a fontos. Különösen fontos a szexuális zaklatás eltussolása és a hatalommal való szabad, tehát gátlástalan visszaélés. E törekvés ökumenikus természetét mi sem szemlélteti jobban, minthogy az ily módon értelmezett vallásszabadságon számos felekezet osztozkodik.

Miközben a kormány hazug módon a gyermekek biztonságára hivatkozva üldözi nyíltan és lehetetleníti el a transznemű és homoszexuális emberek életét, addig magas rangú egyházi személyek és intézmények zavartalanul zaklathatnak és bántalmazhatnak gyerekeket,

illetve asszisztálhatnak az ilyen esetek elsikálásához.

Kaleta Gábor és Kónya Endre országában az orosz Novaja Gazeta tényfeltáró riportjából tudtuk meg, hogy az orosz ortodox egyház elöljáróját, a szankciós listáról obskurus körülmények között lealkudott Kirill pátriárka egykori jobbkezét gyanús sietséggel nevezték ki Magyarországra 2022-ben. Hilarion metropolita a jelek szerint gyorsított eljárásban magyar állampolgárságot is kapott, hogy aztán Luther Márton vádirataiba illő istentelen luxuséletet éljen itt, és hosszú ideig molesztáljon egy szolgálataiban álló 18 éves fiút.

Arra továbbra sincsen hivatalos indoklás, hogy miért küldték Magyarországra az idősödő Kirill pátriárka szebbreményű utódjelöltjét, pont az ukrajnai orosz invázió kezdetekor. A magyar sajtó leginkább az egyházon keresztül folyó vagyonkimentést, a gazdasági kapcsolatok biztosítását sejti a dolog mögött. Ezt támasztja alá a fiatal fiú, Georgij Szuzuki beszámolója is, aki a metropolita cellakísérőjeként dolgozott.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. július 24. 08:00
Ez a hülye k. most megint előkerült, aki anno mellei mutogatásával kampányolt valami jelentéktelen pártnak..
connorj
2024. július 18. 18:16
Réka! Tudtad? karpathir.com/2024/07/11/az-ukran-kormany-ugy-dontott-hogy-a-katonai-mozgositas-hatalya-ala-nem-tartoznak-a-soros-birodalom-alkalmazottjai/
connorj
2024. július 18. 18:15
Ez gáz: www.nytimes.com/1987/08/15/business/patents-a-method-to-alter-atmosphere.html hvg.hu/tudomany/20240130_agy_szamitogep_interfesz_neuralink_chip_beultetes_telepathy_telepatia_gondolatvezerles m.youtube.com/watch?v=XSeZDkRvuk8&t=7s&pp=ygUlYWhyaW1hbiBpbmthcm7DoWNpw7NqYSBhIGhhcm1hZGlrIMOpdg%3D%3D youtu.be/oeC3MOuBfSg?si=3AFqudf-fcsz_ao6 TEHÁT: SZÜKSÉGE VAN A NEMZETNEK... m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=dobog%C3%B3k%C5%91+magyar+a+sz%C3%ADvcsakra#searching vasarnap.hu/2019/01/09/a-budai-varbol-orzi-a-nemzetet-szent-mihaly-szobra/ napfenyes.hu/cikkek
Krupp Skya
2024. július 17. 22:39
Ez a Hülye picsa még él ennyi ésszel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!