A TISZA Párt szimpatizánsait is megosztja Magyar Péter viselkedése

2024. július 26. 08:36

Egy friss kutatás szerint követői helytelennek tartják a botrányokat halmozó politikus reakcióit.

2024. július 26. 08:36
null

Fotó: képernyőmentés/ATV

Mint arról a júniusi választások után beszámoltunk, összeveszett Rónai Egonnal az ATV stúdiójában Magyar Péter, miután az Egyenes Beszéd műsorvezetője szembesítette a ténnyel, hányszor hívták néhány hónap alatt. A Tisza párt alelnöke erről tudomást sem akart venni, azt ismételgette, hogy „Mi a kérdés, szerkesztő úr?”, majd kiviharzott a stúdióból.

Az eset megosztotta a szavazótáborokat, elítélték a Magyar gyerekes reakcióját, de sokan megrökönyödtek Rónai élő adásban történt „számonkérésén” is.

A Publicus Intézet 2024. június 28. és július 4. között készített egy közvélemény-kutatást, amelyben az ominózus esetet vették górcső alá.

A válaszadók 79 százaléka hallott az ügyről, 16 százalék még nem, míg a válaszadók 5 százaléka egyáltalán nem válaszolt a kérdésre – írja a kutatást elemző Media1.

Akik tisztában voltak a történtekkel, 26 százalékban tartották helyes lépésnek a stúdióból való sértett kivonulást, miközben 63 százaléka szerint a tiszás politikus nem járt el megfelelően. A válaszadók 55 százaléka helyesnek ítélte meg Rónai Egon fellépését, 34 százaléka viszont nem tartotta korrektnek.

Ezt is ajánljuk a témában

A kormánypárti szavazók 83, az ellenzékiek 79 százalékban válaszoltak úgy, hogy helytelen volt a Magyar-levonulás, a Tisza szimpatizánsai viszont 55 százalékban egyetértettek a politikus reakciójával.

Rónai Egon fellépésével kapcsolatban a tiszások 66 százaléka jelentette ki, hogy helytelen, míg a kormánypárti szavazók mindössze 8 százaléka gondolja úgy, hogy a riporter hibát követett el.

„Összességében tehát az látszik a Publicus Intézet adatai alapján, hogy Magyar Péter ATV-s kivonulásával elsősorban a Tisza Párt szavazói értettek egyet, de még körükben is viszonylag nagy arányban (38%) vannak olyanok, akik nem tartották azt jó lépésnek. Rónai Egon fellépését főleg a tiszások tartották helytelennek, míg más táborokból azt tartották nagyobb arányban helyesnek, hogy az újságíró szembesítette a politikust élő adásban a valósággal” – írja az elemzés.

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­r­­­t­é­­k­­e­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­­e­x­­i­ ­­­p­­­u­­n­c­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
zoknis
2024. augusztus 16. 08:54
Nagyképű beképzelt elmebeteg liberálidióta tipikus viselkedése jellemző erre az emberszabásúra. Nem kellene vele foglalkozni, mert élvezi a "népszerűséget".
Perczel Éva
2024. július 26. 15:00
Azért ezt a témát hámozzák jobbról-balra, hogy az igazi botrányos, BTK-ba ütköző bűnügyeket maszatolják, úgy mint az elnök a nadrágját.
iceman-982
2024. július 26. 12:50
Publicus - Pulai - MSZP
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!