A Pussy Riot alapítója Orbán Viktorról: „Ideje lenne nyugdíjasotthonba vonulnia, és az unokáival lazítania”

2024. július 07. 17:29

Nadja Tolokonnyikova szerint Orbán és az emberei Magyarországot a konzervatív, szélsőjobboldali, agresszív mozgalom egyik központjává tették.

2024. július 07. 17:29
Rage" performance by the Pussy Riot collective

Nyitókép: Carsten Koall/DPA/AFP

Mint hazaáruló és külföldi ügynök szerepel az orosz körözési listákon, Európában viszont befutott művész Nadja Tolokonnyikova, a Pussy Riot alapítója – írja a hvg.hu előfizetéses oldala, amely egy interjút közöl a 34 éves feminista aktivistával, amelyben felmerült Orbán Viktor világpolitikai szerepe is.

A kiállítását Linzben megnyitó aktivista így vélekedett a magyar miniszterelnökről:  

Olyan régóta van hatalmon, hogy

ideje lenne nyugdíjas otthonba vonulnia, és az unokáival lazítania.

Én nem vagyok magyar, nyilván nem ismerem annyira a politikát, mint te. De, amit hallottam, az nagyon aggasztó. A cenzúra, a kerítésépítés, a bevándorlóellenesség.”

Orbán és az emberei Magyarországot a konzervatív, szélsőjobboldali, agresszív mozgalom egyik központjává tették.

Én nagyon egyszerűen látom a világot. Szinte olyan vagyok ebben az értelemben, mint egy csecsemő, ami az alkotásban sokat segít. Fekete-fehér ez a kérdés: van egy erő, amelyik előreviszi a világot, és progresszívebbé és befogadóbbá teszi mindenki számára. És van egy másik erő, amelyik ezt az egész «Make America Great Again»-t foglalja magába. Azt mondja, visszahozza a dicső múltat, de valójában az összes emberi jogi eredményt visszafordítaná. Orbán Viktor lett ennek a sötét mozgalomnak a globális reklámarca.

A teljes interjú ITT ovasható.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 432 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laurahann
2024. július 09. 14:42
*az engem cáfolni próbáló vitaképteIen fidesz-trollok érvei száma = nulla Fogyatékos tonbaszó, az meg nem jutott eszedbe, h nem is akar senki cáfolni, egy ilyen hülyével vitatkozni?! Hmmm?? Gyogyós
Forgalmazó
2024. július 09. 14:20
Drogos buzerans kit érdekel!
Gonella
2024. július 08. 17:54
Tolokonnyikova ! ezt (is) mi döntjük el! hogy téged ki dönt meg, az meg a te dolgod!
lajajakab11
2024. július 08. 14:00
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** A mű-cár üzenete: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!