A kórházi klímák, a várólisták és a kánikula – tisztázta az államtitkár a félreértéseket (videó)

2024. július 25. 22:14

„Van olyan beavatkozás, amiben már majdnem elértük a 2019-es, tehát a Covid előtti szintet” – tájékoztatott Takács Péter.

2024. július 25. 22:14
Takács Péter, fotó: Képkocka/YouTube-videó

Nyitókép: Képkocka/YouTube-videó

„Az extrém hőhullám alatt fellépő műszaki hibák többségét már elhárították, még olyan kisebb fennakadás lehet, amit alkatrészhiány okoz, de érdemi hatása ennek a betegellátásra már nincsen” – szögezte le Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a Hír TV Napi aktuális című műsorában.

A politikust a kórházi várólisták helyzetéről is kérdezték, amelynek kapcsán az államtitkár úgy fogalmazott: 

a várólisták ledolgozásával a kórházak jól állnak”,

mint tájékoztatott: „van olyan beavatkozás, amiben már majdnem elértük a '19-es szintet, tehát a Covid előtti szintet”. Az államtitkár példaként is a szemleműtéteket hozta fel, amelyekből immár „több ezret csinálnak napont a magyar kórházak”.

Kérdésre válaszolva Takács Péter rámutatott arra is: július 1-től a magyar lakosság számára is elérhetővé vált az Egészségablak alkalmazás, amelyben az államtitkár szerint „több százezer szabad időpont van jelenleg is valamennyi szakrendelésen”, vagyis immár elektorikusan is van lehetőség időőontfoglalásra a szakrendeléseken – tájékoztatott az államtitkár.

A politikus teljes nyilatkozatát itt nézheti vissza:

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­­k­e­­­l­d­­ ­a­ ­­­s­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­c­­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Kiababa1
2024. augusztus 06. 12:29
Én PRIVATIZÁLT rendelőben dolgozom,ahova a NEAK lapatolja be a lóvét,és ahonnan a vezetőség lapatolja ki. ÉS NÁLUNK SINCSEN KLÍMA!!! Mert DRÁGA!
drlaszlobela
2024. július 27. 01:14
Szélhámos, hazug banda. Mikor 9 hónap után sincs időpont sérvműtétre? Bepereljük a Magyar Államot + ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt a kórházi állapotok okán még feljelentést is teszünk.
fogas paduc
2024. július 26. 07:45
Ha az ország egész gdp-jét az eü-re költenék, a legtöbben itt akkor is hőbörögnének. Menejtek ki a strandra, az utcára, azt nézzétek meg mennyi a kövér felnőtt, gyerek, mennyi a dohányos férfi, nő, kismama, s mennyi az alkoholista ill. alkoholofil.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!