Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Újabb vizsgálat indult Magyar Péter ügyében, miután nyilvánosságra hozta az ATV munkatársainak vallási hovatartozását

2024. június 18. 17:55

A Mandiner megtudta, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is vizsgálja az ügyet.

2024. június 18. 17:55
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nyitókép: Képernyőmentés

 

Nem kis port kavart a múlt hét elején, hogy Magyar Péter az élő adás közben felállt helyéről és kisétált az ATV stúdiójából. Mint ismert, a politikust az Egyenes Beszéd műsorában szembesítették azzal, hogy bár állítása szerint nem hívták az ATV-be, a csatorna ezt többször megtette. Magyar először Rónai Egon műsorvezetőtől kapott egy dossziét, melyben állítólag tételesen szerepelt, mikor és milyen módon keresték, Varga Judit exférje azt ígérte, majd adás után megnézi a dokumentumot. 

Miután Rónai azt kérte Magyartól, fejezzék be a kutyakomédiát, ami a csatorna és közte megy, a TISZA alelnöke felállt és kisétált az élő adásból. 

Sajnáljuk, hogy így reagált, ennek ellenére, ahogy eddig, ezentúl is várjuk a műsorainkba”

– reagált az ATV.

Magyar Péter az ezt követő percekben Facebook-oldalán tételesen felsorolta Hit Gyülekezetének tulajdonában lévő csatorna több munkatársának a nevét, majd leírta, ki, melyik felekezet tagja. 

Ha a riporter újra ilyen helyzetet teremtene a propaganda megrendelésére, újra kijönnék a stúdióból”

– írta másnap Magyar, majd hozzátette, amennyiben a listázásával bárkit megbántott volna, attól elnézést kér. 

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke, Kocsi Ilona szerint Magyar Péter személyiségi jogokat sértett, mikor újságírók és a tévé egyéb munkatársainak vallási hovatartozását jóváhagyásuk ellenére nyilvánosságra hozta.

Ezt is ajánljuk a témában

„A vallási meggyőződés, tagság mindenki személyes adata, különleges adat, nem tartozik a nyilvánosságra. Aki ezt mégis nyilvánosságra hozza – s ehhez nem kéri az érintett személy beleegyezését –, az személyiségi jogot sért, és minden bizonnyal az információs önrendelkezésről szóló törvényt is” – jegyezte meg az újságíró-szakmai szervezet első embere. 

Múlt héten a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálatot indított a listázással kapcsolatban, az érintett Facebook-bejegyzés ügyében kedden érkezett feljelentés a BRFK-hoz, amely ezt fel is terjesztette a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez.

Mint a Mandiner megtudta, a rendőrség mellett még egy szerv, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is vizsgálatot indított az ügyben. Információinkat a NAIH is megerősítette, lapunknak küldött válaszukban tudatták, hogy a hatóság eljárást indított az üggyel kapcsolatban. 

Ezt is ajánljuk a témában

Tekintettel arra, hogy az eljárás folyamatban van, a Hatóság az eljárást lezárását követően ad tájékoztatást annak eredményéről”

– közölték. A Magyar Nemzet kedden arról írt, hogy a BRFK bűnügyi helyettese  továbbította az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. június 18. 23:13 Szerkesztve
» bodrigyuri5m007h 0p3ra70r 2024. június 18. 22:45 Valakinek a fajtajellege közönségesen tapasztalható vizualitás.« 🤣🤣🤣🤣🤣 A te felmenőid pl. közönséges vizualitással megállapíthatóan majomtól származnak. Anyádat megbaszta egy orángután, nem sokkal később kitolt magából téged. 🤣🤣🤣🤣
bodrigyuri
2024. június 18. 23:00
Milyen vallási hovatartozása van a zátévé ateista zsidainak? Lehet, hogy azért néhányat kikereszteltek. Nincs ügy. A vizuális élmény nem személyes adat bazz!
bodrigyuri
2024. június 18. 22:40
vallási hovatartozás... szánalmas
2024. június 18. 21:56 Szerkesztve
Z. ...és??? akkor most mi lesz??? ❓ Már büntetni sem lehet, mert rögtön ordítanának a hazaáruló férgek, hogy "politikai okok miatt el akarná tüntetni" a kormány!!! Mert fél tőle 😁, meg remeg mint a kocsonya... 🤦‍♀💯❗
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!