Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Összenő, ami...? Demszky Gábor hosszú írásban tett hitet Magyar Péter mellett

2024. június 21. 10:15

A volt SZDSZ-es politikus szerint Magyar Péter az óbaloldal helyére lépett.

2024. június 21. 10:15
Demszky Gábor, négyes metró, 4-es metró, M4

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Demszky Gábor, Budapest korábbi baloldali-liberális főpolgármestere hosszú írásban tett hitet Magyar Péter mellett. Mint kifejtette, Magyar „lesöpörte a politikai közélet sakktábláját”, „fénysebességgel haladva, az országot felszántva, a rezsim elutasítói számára a reményt, a Fideszből kiábrándultak és a tőle elfordult korábbi haszonélvezői számára pedig a menedéket kínálta.” 

A volt SZDSZ-es politikus szerint az vezetett ide, hogy Magyar Péter „ki merte mondani azt, amit sokan gondolunk: 

a magyar óbaloldal pártjai haldokolnak, és nem fognak feltámadni. A Tisza Párt egyszerűen kiszorította őket, a helyükre lépett, 

mint olyan ellenerő, amelyről támogatói azt gondolják, hogy képes a rezsimváltásra”.

Demszky szerint „valójában persze búcsúcédulát is árul, ráadásul a támogatók befizetései magán adományok, nem kell elszámolni velük, olyan módon, mint a közpénzekkel. Nem tudom mit hoz a jövő, nem látom Illés szekerének útját, ám OV megvetendő, Európa sereg hajtójává váló, 

az országot Európa második legszegényebb országává tevő rezsimjének sírásóját érdeklődéssel figyelem. 

És persze nem fogom elhallgatni a fenntartásaimat sem, de most csak egy kampány és két választás eredménye késztett megszólalásra.”

Nem Demszky az első liberális politikus, aki hitet tesz Magyar Péter mellett

Mint ismeretes, Magyar Péter még a választási kampány alatt a Spinózában elmondta, hogy ő mindig is liberálisnak tartotta magát, valamint Demszky plakát volt az ágya mellett.

Ennek kapcsán Demszky Gábor is megszólalt, szerinte Magyar az ő kudarcba fulladt politikai kísérletét folytatja, ami egy táborba szervezné a balliberális erőket.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem Demszky volt az egyetlen volt SZDSZ-es politikus, aki bevallottan támogatta Magyart, ugyanis Csillag István, egykori miniszter is rajongásáról vallott, s arról, hogy ő liberálisnak tartja Magyart.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Orbán-kabinetet több mint egy évtizede maffiázó Magyar Bálint egykori oktatási miniszter, SZDSZ-elnök pedig a Tisza Párt újraalapítójának úgymond „kiugrását” méltatta. 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2024. június 22. 11:02
Az RTL pedig ezerrel nyomja a Népszolgája sorozatot. Mire számítanak ezek????
Nyégé
2024. június 21. 15:04
Igen ugyanolyan, mint ti(sic) vagytok-voltatok... ő is adósságot fog maga után hagyni mire megbukik.
vagyok-3
2024. június 21. 14:31
Ez a korrupt tolvaj még él ?
catalina11
2024. június 21. 13:06
tapir32 2024. június 21. 11:34 • Szerkesztve Magyar Páter végét jelenti, ha ilyen levitézlett alakokkal kezd és nem határolódik el a korábbi időszakok politikusaitól! A tiszta lap az egyetlen fennmaradási esélye!" tiszta lap????? sohasem volt neki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!