Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A volt SZDSZ-es miniszter rajong Magyar Péterért és liberálisnak tartja

2024. június 08. 12:42

Demszky Gábor és Magyar Bálint után Csillag István is beállt a sorba.

2024. június 08. 12:42
Debate Of The Top Candidates Before The EU Parliament Elections In Hungary

Fotó: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

Az Élet és Irodalom című lapban fejtette ki véleményét Magyar Péterrel kapcsolatban Csillag István, volt SZDSZ-es politikus, egykori miniszter.

Így lelkendezett a baloldal új reménysége kapcsán: „Lehet, hogy tizenkét-tizenhárom évesen rokonszenvezett az SZDSZ-szel, de ebből annyi maradt, hogy

most az önkényuralommal szemben a szabadságot, a választás lehetőségét védi, másképpen fogalmazva, liberális gondolkodású ember.”

Bár Magyar Péter ideológiai felfogása körül kisebb viták alakultak ki, ő maga egy alkalommal, a belvárosi liberálisok törzshelyének számító Spinoza ház rendezvényén úgy jellemezte saját magát, hogy mindig is liberális volt, sőt, egy időben a szintén SZDSZ-es Demszky Gábor plakátjai voltak a szobája falán.

Ezt is ajánljuk a témában

De korántsem Csillag volt az első liberális expolitikus, aki a jelek szerint oda van Magyar Péterért. Az Orbán-kabinetet több mint egy évtizede maffiázó Magyar Bálint egykori oktatási miniszter, SZDSZ-elnök a Tisza Párt újraalapítójának úgymond „kiugrását” méltatta

Ugyancsak kiállt Magyar mellett Demszky Gábor,

aki szerint az újdonsült politikus az ő kudarcba fulladt politikai kísérletét folytatja, ami egy táborba szervezné a balliberális erőket.

Ezt is ajánljuk a témában

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2024. június 12. 16:18
Kuncze Gábor is jó barát, gyerekkorában szdsz kitűzőt is ajándékozott neki- mesélte meghatottan az egyik riportban a Poloskás.
EX_Terminator
2024. június 09. 01:52
Szadesz
Mandolini
2024. június 09. 00:12
A vén hülyék és egyben hazaárulók állnak be a sorba, akik tönkretették az oktatást és hatalmas pénzeket nyúltak le az autópályák építése során!! Börtönbe kellen ezeknek rothadni! Undorító féreg banda.
ringwoodite
2024. június 08. 15:48
Petya újabb csodálója, egy újabb kommunista tanár úr, dicsô kommunista elôélettel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!