Orbán Viktor: Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejlesztjük a Liszt Ferenc Repülőteret

2024. június 25. 18:58

A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, ami magában foglalja egy új terminál építését is.

2024. június 25. 18:58
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Párizsban megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Nicolas Notebaert, a Vinci Concessions vezérigazgatója – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.

Mint ismert: 2024. június 6-án a magyar állam a Vinci Airports közreműködésével megvásárolta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt-t.

A párizsi tárgyaláson a felek áttekintették a budapesti repülőtér fejlesztési terveit. 

A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, ami magában foglalja egy új terminál építését is.

A Vinci vállalta, hogy üzemeltetőként Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejleszti a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret - olvasható a sajtófőnök közleményében.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnDoe1984
2024. június 26. 09:45
"Orbán Viktor: Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejlesztjük a Liszt Ferenc Repülőteret" Számomra már nagyon fárasztó ez a fideszes kommunikációs stílus. Kell beszélni valamiről, uralni kell a pillanatot folyamatosan, hiszen addig sem kell az ország problémáival foglalkozni, nagyszabású kommunikációs képeket kell festeni, de nagyon fontos, hogy lényegében semmi konkrét, számonkérhető kijelentés ne hangozzon el. Mit jelent az, hogy legsikeresebb légikikötő??? Utasszámban? Bevételben? Utaselégedettségben? "A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, ami magában foglalja egy új terminál építését is." A vasúti összeköttetés szerepel benne? Mennyivel könnyíti ez meg a magyar emberek életét? 4.5 milliárd euro - 1800 milliárd a reptérre 650 milliárd irodaházakra 400 milliárd reptéri bővítésre Csak júniusi hírek, a kassza üres, és közben számos állami szolgáltatás minősége nem éri el a 21. századi színvonalat...
2024. június 26. 07:56 Szerkesztve
A kormány minden egyes megmozdulása az infrastruktúra alapvető megváltoztatására: légi, vasúti, tengeri, közúti egy jól átgondolt koncepció mentén halad. Nem azt lesik, hogyan lehet jutalékért kiszívni a nép vérét, az ország vagyonát, hanem azon vannak, hogy minden lehetséges helyről bevonják a külföldi tőkét a tervek megvalósítására. Úgyhogy mocsárlakók, csak röhögjetek, a végén úgyis minden Viktort fogja igazolni. Nagyon szeretném megélni, hogy az ország olyan léptékű fejlődésen menjen keresztül, mint anno a dualizmus idején, csak most szabadon és okosan átgondolva, arányosan mindenkit bevonva, érdekeltté téve :-)
2024. június 26. 06:16 Szerkesztve
Remeknek tűnik az ötlet, de garancia kellene arra, hogy a NATO II.-es sz.-ú tartaléklégibázisa polgárinak álcázva sem lesz majd belőle. (quasi nem fogad majd a sajátunkon kívüli idegen katonai harcigépeket, drónokat is beleértve.)
Pelso j.
2024. június 26. 06:08
Ismét egy nagy siker, néhányaknak majd. Tehát ez volt a párizsi út lényege, megbeszélés V.Concessions vezérrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!