Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Mbappé, Varga Barnabás és az a bizonyos kettős mérce

2024. június 18. 09:45

Kylian Mbappé a francia válogatott Eb-sajtótájékoztatóján arra szólította fel honfitársait, ne szavazzanak radikális pártokra; mi történt volna, ha mondjuk Varga Barnabás a baloldal ellen szólalt volna fel a magyar válogatott sajtótájékoztatóján?

2024. június 18. 09:45
(FILES) Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates after scoring during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and FC Lorient at The Parc des Princes Stadium in Paris on December 16, 2020. Kylian Mbappe confirmed on May 10, 2024, that he will leave French champions Paris Saint-Germain at the end of the season. "I wanted to announce to you all that it's my last year at Paris Saint-Germain. I will not extend and the adventure will come to an end in a few weeks," Mbappe said in a video posted on social media. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: Franck Fife /AFP

„Kylian Mbappé a francia válogatott Eb-sajtótájékoztatóján arra szólította fel honfitársait, ne szavazzanak radikális pártokra – szúrta ki a Mandiner. A Real Madrid nagy népszerűségnek örvendő futballistája a világ egyik legnézettebb sporteseményét kihasználva nyílt politikai üzenetet fogalmazott meg.

A szélsőségesek ellen szavazok, akik meg akarják osztani az országot. Büszkén akarom viselni ezt a mezt, nem akarok egy olyan országot képviselni, amely nem képviseli az értékeimet.

– fogalmazott Mbappé. 

A világhírű labdarúgó ezzel egyértelműen a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN) ellen foglalt állást.

Játsszunk el a gondolattal egy pillanatra: 

mi történt volna, ha mondjuk Varga Barnabás a baloldal ellen szólalt volna fel a magyar válogatott sajtótájékoztatóján?

Dübörgött volna a kettős mérce, az biztos.

Nemzetközi botrány kerekedett volna az ügyből, megkaptuk volna, hogy Orbán Viktor gonosz módon felhasználja a focistákat politikai célokra. Természetesen elhangzott volna az is, hogy egyébként sincs helye a politikának a sportrendezvényeken. Talán még az ENSZ kéksapkásait is készenlétbe helyezték volna.

Nincs mese, ismerjük jól a mondást:

Amit szabad Jupiternek...”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. június 19. 15:15
Ki kell próbálni.
iimre
2024. június 19. 14:13
"Oldalkosár június 18. 14:48 Mbappé is félrenéz, mikor a niggerarabok fehér franciákat öldösnek. A rohadék patkány." A patkány még nem válik aranyhallá attól, hogy akváriumban születik. (Mbappe Párizs egyik migránsok lakta városrészéban született — bár csak 26 éves, úgyhogy elvileg még kinőheti a hülyeségeit.)
Nyégé
2024. június 18. 20:22
A mi Barnánk magyar! Elnyomott fehér EU-s állampolgár.
2024. június 18. 15:12 Szerkesztve
"Mbappé arra szólította fel honfitársait, ne szavazzanak radikális pártokra" Még finoman azt is belengette hogy különben nem vállalja a válogatottságot, be is tört az orra.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!