Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Magyar Péter mellett felsorakoztak a Soros-katonák

2024. június 06. 13:13

A Magyar Nemzet rámutatott: a Tisza Párt EP-listáján hemzsegnek a Soros György hálózatához köthető jelöltek.

2024. június 06. 13:13

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Terjedelmes cikket közölt a Magyar Nemzet csütörtökön Magyar Péter országjárásnak gyanús pénzügyeivel kapcsolatban. Amennyiben a valós piaci árakat vesszük alapul, jóval több mint félmilliárd forintot is elkölthettek Magyar Péterék az elmúlt két hónap különböző kampányrendezvényeinek kiadásaira,

de arról semmit nem lehet tudni, hogy valójában kik állták a vaskos számlákat.

Ráadásul a végösszeg tovább emelkedik majd, hiszen még hátra van a Tisza Párt június 8-ra, a Hősök terére tervezett demonstrációja. Magyar többször hivatkozott arra, hogy a költségeket tulajdonképpen mikroadományokból teremtik elő. A HVG-nek adott egyik interjúban a Tisza Párt alelnöke azt mondta: „Több tízmillió forint érkezett egyszerű magyar emberektől, több ezer embertől, és nem külföldről, nem dollár, és nem NER-es pénz.”

Soros emberei Magyar listáján?

A Magyar Nemzet rámutatott: a Tisza Párt EP-listáján hemzsegnek a Soros György hálózatához köthető jelöltek. Magyar után rögtön a második helyen Dávid Dóra nemzetközi jogász található a listán, aki önéletrajza szerint 2005 óta nem élt Magyarországon. Jelenleg a Facebookot és az Instagramot működtető Meta jogtanácsosaként dolgozik Londonban. Még 2014-ben az Advocates for International Development nevű szervezetnél volt gyakornok.

A lap szerint fontos megjegyezni, hogy a szervezet egyik partnere jelenleg a Jenner&Block, David Pressman, amerikai nagykövet ügyvédi irodája.

2014-ben pedig a Soros-féle Open Society Initiative, valamint a szintén a milliárdos spekuláns által pénzelt Amnesty International volt a partnerük.

Dávid Dóra szerepet vállalt a Save the Children International nevű nemzetközi civil szervezetnél, amely korábban több, Soros György által kezdeményezett projektben is részt vett.

A lap megjegyezte, hogy a Soros-hálózathoz köthető másik jelölt Weisz Viktor, aki 2016 és 2018 között, tehát a migrációs válság tetőpontján a Soros által támogatott Artemisszió Alapítvány „menekültmentora” volt.

Weisz LinkedIn-oldala szerint a mai napig tevékenykedik, a davosi Világgazdasági Fórumnak otthont adó World Economic Forum keretében mint „globális alakító”. A szervezetről tudható, hogy partnerei között szerepel az Open Society Foundation, és szinte minden évben felszólalt maga Soros György is.

Bujdosó Anna Andrea mentor az Egyenlítő Alapítványnál, amely a női jogokért olykor szélsőségesen harcoló Soros-szervezet.

Korábban tüntetést szerveztek Pintér Sándor belügyminiszter szívhangrendelete ellen olyan Soros-közeli szervezetekkel együtt, mint a Patent Egyesület, az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, valamint a TASZ .

A Magyar Nemzet szerint az EP-listán szereplő és a Soros-világhoz tartozó jelöltek mellett több más baloldali aktor is feltűnt Magyar körül. Ilyen például az ügyvédje, Bárándy Péter, aki a Gyurcsány-kormány igazságügyi minisztere volt, illetve a tüntetéseken szónokló aktivista-színész, Nagy Ervin.

Fontos szereplő Láng Balázs, aki szintén vezető pozíciókban volt a 2010 előtti kormányok idején, most pedig a kommunikációs háttérfeladatokba bekapcsolódva segíti Magyar kampányát, például kormányellenes Facebook-oldalt működtet a külföldön élő magyarok mozgósítására.

A Magyar Nemzet teljes cikkét ide kattintva olvashatja el.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 321 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
btete757
2024. június 06. 22:51
Ahhoz képest, hogy minden embere soros ügynöke elég csúnyán beszélt a fönökről az ATV-ben pár napja Rónai Egon kérdésére válaszolva. (vissazézhető a tv oldalán ) Így hamar el fogják zárni a pénzcsapokat.
sormar-2
2024. június 06. 22:32
Kinek van Soros iskolája?
Forgalmazó
2024. június 06. 21:50
Szájbabaszott szarházi !
pollip
2024. június 06. 21:32
MP rám is hatott:-) Nem veszek Tisza cipőt és olvasni fogom az indexet:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!