Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Magyar Péter leleplezte önmagát – elemző a Mandinernek

2024. június 03. 17:38

Rotyis Bálint szerint a baloldal új messiásának nem csak világos az álláspontja, hanem egyfajta hűségesküt is tett.

2024. június 03. 17:38
Baranya Róbert

Nyitókép: Facebook/Magyar Péter

 

„Először is teljesen antidemokratikus az, hogy megpróbálom betiltani egy másik párt fő kampányüzeneteit. A pártoknak és politikusoknak megvan a joguk ahhoz, hogy azt képviseljék, amit jónak látnak, főleg olyan kérdésekben, mint a háború és a béke, amely a mostani választás legfontosabb témája” – értékelte lapunknak Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője Magyar Péter legújabb lépését, amelyben petíción keresztül követeli a kormány és a Fidesz szerinte „félelemkeltő”, valójában háborúellenes, békepárti kampányának betiltását.

Sőt, az ügyben a médiahatósághoz és különböző közösségimédia-platformokhoz fordul, illetve rémhírterjesztés miatt hétfőn beperli Orbán Viktort is.

Nem mellékes, Magyar Péternek régóta szúrja a szemét a Fidesz békepárti kampánya és most úgy tűnik felhasználja a közösségi médiakapcsolatait. Mint ismert, a Tisza Párt európai parlamenti listájának második helyén szerepel az a Dávid Dóra, aki a Facebookot üzemeltető Meta jogtanácsosa.

Ezt is ajánljuk a témában

Rotyis leszögezte: 

egy politikus hirdetheti magáról, hogy nem háborúpárti, de ha közben azt követeli, hogy tiltsák be a békepárti álláspontot, akkor ha tetszik, ha nem, egy háborúpárti politikus.

Az elemző szerint Magyar Péter lényegében leleplezte önmagát. Ez pedig azért fontos, mert innentől kezdve nem csak hogy világos az álláspontja, hanem mert ezzel egyfajta hűségesküt is tett.

A sajtó nagyon sok bizonyítékot talált már arra, hogy Magyar Péter, illetve környezete kötődik részben Bajnai Gordon köréhez, részben pedig Soros Györgyékhez, hiszen több EP-listás jelöltje korábban a Soros-birodalom kötelékében dolgozott. Ezek a körök pedig a háborúpárti magyar baloldalt támogatják.

„Ne felejtsük el, hogy Magyar kampánya nem csak június 9-ig tart, hanem utána is akar lenni valaki. Bejelentette azt is, hogy a leginkább háborúpárti Manfred Weberrel, az Európai Néppárt elnökével akar együttműködni. Sorra bizonyítja tehát, hogy melyik oldalhoz tartozik” – fejtette ki az elemző.

Ezekkel a lépéseivel már egyben a hosszabb távú politikai szerepén dolgozik, szövetségeseket keres, akiknek bizonyítania kell. „Nem teheti meg, hogy nyíltan békepárti állásfoglalásokat tegyen, hiszen akkor nem fogják támogatni” – mondta az elemző.

Rotyis szerint 

akármit is mondjon Magyar, immár megkérdőjelezhetetlen, hogy aki a Tisza Pártra szavaz és így juttat képviselőket az Európai Parlamentbe, az háborúpárti mandátumokat támogat.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2024. június 04. 11:27
Teljesen nyilvánvaló,hogy a CIA által kézivezérelt és szponzorált figura,mint a másik futóbolond MárkiMárk volt.A "felforgatás" tankönyvi esete.
Lajoss
2024. június 04. 09:04
Nézőpont Intézet…😂😂😂😂😂😂😂😂
2024. június 04. 05:40
m.p. HITVÁNY KAN. Még "arra" sem igazán jó, s ezt a nagyigazságot leginkább az IGÉNYESEN (ÉS VALÓBAN IGÉNYESEN) "JÓ"--ÉS TARTALMAS-- NŐK tudják. Akiknek persze csak egy "dildo" köll...nos, azoknak megfelel, egészségükre!
kunfia1
2024. június 04. 00:13
lemezsurvivor 2024. június 03. 20:17 Akinek Demszki arcképe logott a falon,ah csak szélsölibsi lehet. 1 válasz elrejtése kunfia1lemez 2024. június 04. 00:12 Akkoriban még a pedofidi volt az szdsz szatelitpártja, a gazdád meg a liberális internacionale alelnoke, soros csicskája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!