Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Magyar Péter abba az Európai Néppártba szeretne bekerülni, amely helyesli Magyarország megbüntetését

2024. június 14. 21:56

A TISZA Párt vezetője szerint ez „egy gyönyörű európai barátság kezdete” lesz.

2024. június 14. 21:56
Weber Magyar FB-oldal

Nyitókép: Magyar Péter Facebook-oldala

„A genfi menekültügyi egyezmény, az Európai Unió alapjogi chartája és az uniós jogszabályok végrehajtása nem alku tárgya, Magyarországnak is be kell tartania azokat” – jelentette ki Othmar Karas, a leköszönő Európai Parlament első alelnöke, az Európai Néppárt (EPP) EP-képviselője a magyar közmédiának küldött közleményében pénteken.
Mint ismert, 

az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön 200 millió euró, valamint további napi egymillió euró megfizetésére kötelezte Magyarországot. 

Az ítélet szerint Magyarország nem teljesítette a bíróságnak a – befogadási feltételekről szóló irányelv és a visszatérési irányelv rendelkezéseinek megsértésével kapcsolatban – 2020 decemberében hozott ítéletében foglaltakat. Magyarország „a lojális együttműködés elvének megsértésével szándékosan kivonja magát a nemzetközi védelemmel kapcsolatos közös uniós politika egészének, valamint az EU-ban jogellenesen tartózkodó, unión kívüli országok állampolgárainak kitoloncolására vonatkozó szabályok alkalmazása alól” – írták.

Ahogy azt a Mandiner is megírta: az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője, Manfred Weber péntek délután Magyar Péterrel, a Tisza Párt alelnökével tárgyalt az együttműködésről. Weber megerősítette, hogy most csak egy „tényfeltáró misszióra” érkezett Budapestre, de mint elmondta:

nagyon örül annak, hogy a Tisza Párt szeretne csatlakozni az Európai Néppárt frakciójához.

Azt Magyar Péter is megerősítette, hogy örömmel csatlakoznak majd az Európai Néppárt frakciójához.

Remélem, hogy ez egy gyönyörű európai barátság kezdete

– mondta a Tisza Párt alelnöke.

Weber délelőtt találkozott Semjén Zsolttal, a KDNP elnökével is, aki azt közölte, hogy pártja számára erkölcsi és politikai okokból is elfogadhatatlan Magyar Péter személye az EPP-frakcióban, a Tisza Párt pedig a Néppártban. A KDNP ezért távozik az Európai Néppártból, ha felveszik a Tisza Pártot.

Képviselőjük, Hölvényi György pedig ebben az esetben a néppárti frakcióból is kilép.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hölvényi György

Facebook

Idézőjel

Magyar Péter személye elfogadhatatlan számunka az EPP-frakcióban.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 15. 12:47 Szerkesztve
Ejj, de vicsorognak azok a kétfogas reteknácik, Magyar Péter a kéthónapos pártjával szájbaszarta a 14 éve kormányzás helyett a nemzetet kifosztó orbánszektát most meg még a maradék pedofil kádéenpést is páros lábbal rúgta ki a Néppártból!!:DDDDDDDDDD CSAK ÍGY TOVÁBB!!!!!!!!!!!
kerek-a-perec
2024. június 15. 09:42
Kérdés a BUTA, félrevezetett FIDESZ cselédeknek - az Orbán család vagyonkezelésével ki foglalkozik ? Szemtelen korrupció dühöng magyarországban ! Magyarország helyreállítási és rugalmassági terve 10,4 milliárd eurót tesz ki, amelyből idáig mindössze 920 millió euró szabadult fel. Külön 11,5 milliárd eurónyi kohéziós alap van az országban a mélyhűtőben a KÖZBESZERZÉSEKKEL, az ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGGEL, a TUDOMÁNYOS SZABADSÁGGAL és az LMBTQ+ jogokkal kapcsolatos aggályok széles skálája miatt. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás lenne az egyedüli garancia a korrupció ellen, a szigorúságra és átláthatóságra és ami megnyitná a nyugati pénzcsapot. Viszont az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szó sem lehet ameddig ez a cigány uralkodik hazánkban és a legfőbb ügyész Polt, aki egy korrupt, jellemtelen fidesz cseléd, kussol. Odakinn szörnyek járnak - csüngő hassal, szotyoláznak....................
kerek-a-perec
2024. június 15. 09:32
A csúti cigány magyarországa megbüntetését én is helyeslem. A helyeslésem oka a következő - Orbán & cselédjei Magyarország végtelen pusztítását ösztönzik, elvonják a figyelmet az ország számára ténylegesen fontos kérdésekről és elképzelésekről. A fideszen eluralkodott a populizmus, a Fidesz nincs kikötve vagy nem kötődik a 450 millió tagú EU család elveihez – és ez valójában egy személyi populizmus kultusza Orbán körül. O1G egy becstelen, erkölcstelen mestere a tömegek befolyásolásának művészetének, ki jól megtanulta a KOMMUNISTA TITKÁR éveiben hogyan kell ÁLLANDÓAN résen lenni, hogy az alárendelt nép érzelmeit félelmeit a maga javára kiaknázhassa. A csúti, volt KOMMUNISTA TITKÁR egy alacsony életű, ELVTELEN tróger, kiben vágni lehet a gerinctelenséget, akinek kizárólag egy gondolat cirkál a koponyájába - MINDEN ÁRON MEGTARTANI A HATALMÁT és közben LOPNI, LOPNI, minél többett LOPNI ! Szép kalácsok ezek a fideszesek, mondhatom! Jön 26 és az EU & hazaáruló fidesz kampec!
Szerintem
2024. június 15. 09:26
Miért nem inkább a Momentumot vették meg neki? Mert neki talán még az is túl jobboldali?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!