Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Levél egy volt barátomnak

2024. június 26. 05:57

Semmit sem tudtok a szabadságról, hiszen soha nem is kellett megvívnotok érte.

2024. június 26. 05:57
null
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

Nyitókép: JOHN THYS

„Jóban voltunk, vagyunk, mégsem értesz bennünket. Azt veted a magyarok szemére – hol máshol, mint a Facebookon, és kinek másnak, mint nekem –, hogy a legnagyobb bajunk a bezárkózás. Valamint hogy nem élünk multikulturális világban, ezért nem ismerünk másokat. Nyilván ezért is nyeri meg újra és újra Orbán a választásokat, teszed hozzá. Végezetül arról is megengedsz magadnak egy mély döfést, hogy együtt kellene élnünk másokkal, akkor megismernénk más népeket, nyelveket, vallásokat. Amíg olvaslak, arra gondolok, nem is annyira velem kellene vitatkoznod, inkább parolázz a magyarországi baloldallal, tekintve, hogy ők pontosan úgy látnak minket, ahogyan te is, onnan, Amszterdam mellől.

Kedves (volt) barátom, mielőtt végleg letiltalak a Facebookról, és örökre száműzlek az életemből, írok azért valamit. Neked szánom, megkapod majd angolul is, de először tegyük közzé lapunkban, magyarul, sokak okulására. Mindenekelőtt azoknak ajánlom az alábbiakat, akik hozzád hasonlóan nem vették észre, hogy

Közép-Európában az ember örökli a multikulturalizmust, nem pedig henceg vele. Igaz, felénk inkább így hívják ezt a komplex viszonyrendszert: kölcsönhatás.

Hogy mi vakok lennénk, elzárnánk magunkat másoktól, történelmünk során ostoba struccként homokba dugtuk volna a fejünket? ”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2024. június 27. 18:26
Utodott zorbancszoponc senkihazi. Ez a “kepzeletbeli eltiltasod” is ugyanolyan fos mint minden mas firkomanyod
gekk
2024. június 27. 13:09
Szoponckám, a gazdád azt mondá nix multikulti. Akkor most mi lesz szoponc?
betakentaur
2024. június 27. 10:49
A cikk nagyon jó, kár, hogy nem lehet külföldön megjelentetni. Ideje volna egy fordítócsapatot felállítani és terjesztési csatornákat kiépíteni. Az MCC még nem a hétköznapi ember, még csak az olvasottabbak sem. Szükséges de nem elégséges.
gekk
2024. június 27. 08:04
Szentesiződi. Szimpla orbitszoponc. Lapozzunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!