Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Kiderült: Magyar Péternek mégiscsak kellhet majd a húszezer eurós „kamuállás”

2024. június 18. 16:02

A politikus többször is elmondta, hogy ha be is jut listán az Európai Parlamentbe, nem veszi fel mandátumát. Egy héttel a választásokat követően viszont már arról szavaztatta a követőit, hogy bevállalja-e a havi 20 ezer eurós „kamuállást”.

2024. június 18. 16:02
Magyar Péter, Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: a június 9-i európai parlamenti választáson induló Magyar Péter az egyik ismerősének 2023 nyarán még azt írta, hogy EP-képviselőként szerinte elég két hetet kint lenni és a EP-képviselőség a legnagyobb kamuállás a világon havi 20 ezer euróért.

Politikai színrelépését követően Magyar többször is elmondta, hogy ha be is jut listán az Európai Parlamentbe, nem veszi fel mandátumát. Egy héttel a választásokat követően viszont már arról szavaztatta a követőit, hogy bevállalja-e a havi 20 ezer eurós „kamuállást”.

A listavezető pro érvekkel próbálta győzködni a szavazóit arról, miért lenne mégis jó, ha így tenne. Aligha meglepetés: lelkes követőinek 75 százaléka szerint elmehet Brüsszelbe Magyar Péter. A fejleményt Ceglédi Zoltán se hagyta szó nélkül. Erről részletesebben itt olvashat.

Ezt is ajánljuk a témában

Hónapokon át bizonygatta Magyar Péter, hogy semmiképpen nem veszi fel EP-mandátumát

A baloldal aktuális üdvöskéjének pálfordulása tehát leginkább amiatt érdekes, hogy

a politikus hónapokon át bizonygatta, hogy semmiképpen nem veszi fel az európai parlamenti mandátumát, bármilyen eredményt is ér el a Tisza Párt a június 9-i választáson, most azonban minden bizonnyal él a lehetőséggel, amellyel 7-8 millió forintos havi jövedelemre tehet szert.

Pedig mint a Magyar Nemzet felidézi: a választási kampány idején tucatnyi nyilatkozatban, interjúban hangoztatta Magyar Péter, hogy esze ágában sincs beülni az EP-be, sőt nemegyszer azzal kérkedett, hogy a jövőben a „piacról fog megélni”.

A 444.hu podcastjében márciusban például azt mondta: 

Én továbbra is úgy tervezem, hogy a piacról fogok megélni, hogyha adott esetben már azt is mondtam egy hónapja, hogy minden további nélkül meg fogok tudni élni Magyarországon, a piacon. 

Hogyha ez nem fog működni, akkor nyilván külföldön fogom ezt megpróbálni, hiszen el kell tartanom a három gyerekemet.” Majd határozottan kijelentette, nem készül arra, hogy akár három hónap múlva, akár fél év múlva bármilyen fizetett politikai státusa lenne, mert ebből kíván megélni. A politikus említett nyilatkozata a következő videón 3:50-től. hallgatható vissza.

„Április 3-án pedig a Blikknek nyilatkozva bizonygatta, „nincs ambíciója” arra, hogy európai parlamenti képviselő legyen, 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretne dolgozni – teszi hozzá a Magyar Nemzet. Rámutatva: Magyar még a választási kampány hajrájában is határozottan állította: „az Európai Parlamentbe biztos, hogy nem ülök be.”

A politikus említett nyilatkozata a következő videón 0:23 perctől hallgatható vissza.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2024. június 18. 22:02
Belehallgattam Nemmegyekbrüsszelbe Péter élőzésébe. Az alap, hogy képes folyamatosan lyukat beszélni híveinek a hasába. Majd égre földre esküdözött, hogy mennyire nagyon fontos tanulni az olyan tetvektől, mint pl Manfred Webertől, a nagy vezírétől. S amit majd az ilyen tetvektől megtanul, azzal majd le tudják váltani Orbán kormányát. Meg hogy a Manfréd nem támogatja a háborút. Csak mindössze megállás nélkül költenék Európa pénzét az ukránok anyagi támogatására, meg azokra a fegyverekre, amikkel bebiztosítják, hogy még évekig tudják ölni egymást az oroszokkal. Az meg semmit sem számít, hogya további években még hány ukrán/orosz, és egyre kevésbé fiatal hal bele mindebbe. Magyarul, Nemmegyekbrüsszelbe Péter bejelentette, hogy frakciójuk támogatni fogja az ukrán háborút! Mivel ők így akarnak békét.
fater0921
2024. június 18. 20:47
Méghogy politikus.....EEEEEEZzzzzzz?????Ez egy bazári majom....is lehetne, de egy ócska hazug buzi köcsög a támogatóival együtt!!!!!!!!!!!!!!!!!
galoeva
2024. június 18. 18:20
J(EU)ro beszél kutya (pez ugat), ahogy a múvelt ... mondja, mi ebben a meglepő? Addig nem volt baja senkivel amíg dőlt a moné. Ebből többet kinézett valaki? --- irány az orvos! Ugatni a kutya is tud. DE az állat javára írjuk, hogy mindíg az igazat!!!!
istvanpeter
2024. június 18. 18:10
Egy kicsit unalmas már, hogy állandóan ezzel a félnótás nemzetrontó biostruktúrával foglalkoznak, bár hát a választópolgárok őket is a kegyeikbe fogadták. Egyébként gyakorlatilag szinte semmi sem változott az EU környékén és továbbra is a háttérhatalmi maffia diktál. Sajnálatos módon, az európai választópolgárok sem voltak határozottak és nem takarították el az árulókat, ami megpecsételte a szuverén nemzetek sorsát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!