Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

„Karácsony Gergely szerint a BKK-t a börtönből is lehet felügyelni” – előzetes letartóztatásban a szocialista felügyelőbizottsági tag

2024. június 26. 19:28

Czeglédy Gergely, a BKK felügyelőbizottsági tagja, aki egyszerre óbudai alpolgármester is, előzetes letartóztatásba került minősített hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújával. A Fidesz sürgeti Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnal vonja vissza tisztségét.

2024. június 26. 19:28

Fotó: Képernyőfotó

A Budapesti Közlekedési Központ felügyelőbizottságának tagja és az óbudai alpolgármester, Czeglédy Gergely, akit a központi nyomozó főügyészség június 17-én tartott házkutatás során őrizetbe vett, jelenleg előzetes letartóztatásban van, írta meg a Magyar Nemzet

Ezt is ajánljuk a témában

A szocialista politikust, aki állítólag bűnsegéd lehetett, minősített hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújával tartóztatták le. 

Az ügyben tíz gyanúsított szerepel, és a vádak szerint Czeglédy egy reklámtevékenységet folytató cég ügyvezetőjétől 100 millió forintot fogadott el, hogy segítse a cég reklámokhoz kapcsolódó engedélyeinek megszerzését. 

A cég állítólag fiktív szerződéseken keresztül biztosított szolgáltatásokat, amelyek mögött nem állt valós tevékenység.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, Czeglédy azonnali visszahívását követeli a BKK felügyelőbizottságából. 

Karácsony Gergely szerint a BKK-t a börtönből is lehet felügyelni” 

– összegezte a helyzetet a fideszes politikus. Karácsony Gergely azonban úgy reagált, hogy a BKK felügyelőbizottsági tagjának leváltásáról csak a budapesti közgyűlés dönthet, nem hajlandó egyoldalúan lépni az ügyben. A főpolgármester álláspontja szerint a tisztségviselés kérdését a demokratikus intézményeken belül kell rendezni.

Ezt is ajánljuk a témában

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője erre válaszul közölte, hogy ha Karácsony nem kezdeményezi haladéktalanul a rendkívüli közgyűlés összehívását, akkor a Fidesz maga fog lépéseket tenni ennek érdekében. Wintermantel Zsolt szerint a Fidesz kész felgyorsítani a folyamatot, hogy biztosítsa a jogi és etikai normák betartását.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laurahann
2024. június 27. 17:56
Az kva ostoba, kretén fejed! Remélem beledőlsz a kardodba, mielőbb te fogyatékos!
Vasalo
2024. június 27. 07:39
Akkor a fövàrost miért nem onnan vezeti, ha már csak ez a gond Budapesten?
Krupp Skya
2024. június 27. 07:27
Nagy Imre az akasztófáról is irányít. Tudod akit felakasztottatok.
nagymacska44
2024. június 26. 22:27
Ezt a választókat lenéző, idegesítően vigyorgó, cinikus barmot már minősíteni sem tudom. Szégyen Budapestre nézve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!