Hallom, volt tegnap foci is – majd meséljetek!

2024. június 25. 07:40

Az is rendben van, ha valakinek a tegnapi 1:0 nagyobb dicsőségnek számít, mint a vívók aranyérme, de én hadd örülhessek már azoknak, akik a maguk sportjában a focistáknál komolyabb teljesítményt tettek le az asztalra.

2024. június 25. 07:40
null
Nyáry Krisztián
Nyáry Krisztián
Facebook

Nyitókép forrása: Nyáry Krisztián Facebook-oldala

„Csak szólok, hogy van egy sportág, amiben 1908 óta stabilan a világ élvonalában vagyunk, eddig 40 olimpiai aranyat, 66 Vb- és 49 Eb-győzelmet arattunk. Tegnap pedig a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián és Decsi Tamás alkotta kardvívó csapat 45:40 arányban legyőzte Romániát, és Európa-bajnok lett.  

A Dósa Dániel, Szemes Gergő, Mihályi Andor és Tóth Gergely alkotta magyar férfi tőrcsapat ezüstérmet szerzett, a Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida összeállítású női tőrcsapat pedig bronzérmes lett. A vívás 125 éve magyar nemzeti sikersport.  

(Hallom, volt tegnap foci is – majd meséljetek!)”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. június 26. 14:52
Örüljél csak nyugodtan,akadályoz valaki?
Valodi
2024. június 26. 00:38
Bulldog Orange 20:14 "Ez a demokrácia, a többség akarata a döntő, és az a foci ..." - höhöhö .... biztos vagy Te ebben? "A jó tanító nem kérdésekre válaszol, hanem vezet!" (Hofmann Miklós, Takács-Sánta András vezette humánökológiai tanfolyam, 2009)
Valodi
2024. június 26. 00:10
Kétes 15:17 "igazi magyar irodalmat." - höhöhö ... azért ezzel manapság igen vigyázz: "A precíziós gazdálkodás gyakorlatában robotkormányzás által vezérelt erőgép műveli a földeket, az erőgép által vezérelt munkagép minimális átfedéssel, nagy pontossággal juttatja ki az inputanyagokat." Fekete István még így írt a kívánatos jövőképről 1938-ban, Zsellérek c. könyvében: „ Adjatok neki földet, hogy ... egy kicsit könnyebb és sokkal emberibb élete legyen. Egyszóval, adjátok meg neki azt a könnyen megadható jólétet, ami megnyitja előtte e távlatokat, hogy ne csak a maga barázdájáig, faluja széléig, hanem az ország határáig lásson. - Nem megy ez máról holnapra... - Ezt mondják már pár száz éve. De hát az Istenért, induljunk már el egyszer! Ki tudja, milyen viharok lógnak a levegőben, ki tudja, mikor kellene megint félmillió paraszt, félmillió szuronyos, puskás paraszt, aki most már tudná, miért harcol...” Te mit gondolsz, az unokád életét/ételét melyik változat képes biztosítani?
Valodi
2024. június 26. 00:03
Dr Bubo 15:50 "Vagy nem tetszik a "Nemzeti"?" - höhöhö ... há' dehonnem! Legalább annyira, mint a mindenható foci-játék - igaz ugyan, hogy azt nem lehet megenni: "A megfelelő mezőgazdasági földhasználati és gazdálkodási rendszerek alkalmazása tehát a vidéki térségek és a vidék társadalma megmaradásának kulcskérdése. Ezt azonban csak „fenntartható” rendszerek képesek biztosítani, amelyek úgy állítanak elő jó minőségű, egészséges és elegendő termékeket, hogy közben megőrzik az élővilágot, a tájat, s benne az embert, közösségeit, kultúráját, munkát és megélhetést biztosítva a vidéki népesség, a helyi közösségek számára. E feladatok egyidejű megoldására az iparszerű mezőgazdálkodás nem alkalmas." (Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020) Így? (2023.12.17 - Magyar Közlöny) "A Hunland cégcsoport öt cégét nyilvánította mintagazdaságnak Orbán Viktor, a társaságok tulajdonosa pedig a holland Joseph Janssen: Agárdi Farm Kft., Bovinia Kft., Dupor Kft., HLT Production Kft., Hunland Service Kft."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!